Skip to main content

How to: productief zijn

Mijn standaard week: leren voor tentamens, stagelopen, werken en ook nog willen sporten… Ik hoor je denken: how?! Het lijkt veel (dat is het ook wel), maar als je, je dag goed indeelt kan het (ja, echt!). De laatste tijd heb ik mij verdiept in het fenomeen ‘plannen’ en sindsdien ben ik een stuk productiever geworden. Is het bij jou ook tijd voor een new year, new me? Lees dan snel mijn tips & get started!

Maak een planning

First things first: bedenk voor jezelf wat je allemaal te doen hebt en wat voor dingen jouw week opvullen. Mijn tip: maak een lijstje met al je bezigheden. Hierdoor krijg je een goed overzicht van wat je allemaal moet inplannen in een week. Mijn eigen week ziet er ongeveer zo uit (los van feestjes, dingen met vrienden doen etc.):

  • Drie dagen stage (ma, di, woe)

  • Twee dagen school (do, vrij)

  • Twee dagen werken (do, zo)

  • Vier dagen sporten

Zoals je ziet is het een vrij drukke planning. Stage, school en werk zijn vaste dagen in de week, maar sporten kan ik zelf inplannen. Dit scheelt enorm en als ik het echt druk heb kan ik de gym gewoon skippen (niet heel erg). Als ik sport doe ik dit vaak in de avond, maar dat kost wel bijna heel je avond. Zodra ik het echt druk heb met school dan probeer ik in de ochtend te sporten. Oké ik snap dat je daar niet altijd zin in hebt, maar… een beetje discipline kan geen kwaad toch? ;)

Probeer alle uurtjes op een dag nuttig te besteden

Ik moet zeggen dat ik mezelf hier ook vaak op betrap... Wanneer ik terug kom van school of stage ga ik het liefst op bed liggen met een grote kop thee en Netflix aan. Eigenlijk zonde van je tijd… Sinds kort heb ik hiervoor een oplossing: ik spreek met mezelf van te voren af hoelang ik mag ‘chillen’, daarna moet ik toch echt wat aan school doen. Op deze manier kan je alsnog even rusten en doe je iets aan je school, winning! Let wel op: als je na school of stage nog moet werken, pak dan vooral even je momentje me-time. Te weinig ontspanning is ook weer niet goed voor je!

Durf nee te zeggen

Durf nee te zeggen is mijn laatste tip. En dan denk je misschien: tegen wat dan? Als je veel deadlines hebt in een week en eigenlijk geen tijd hebt om wat leuks te doen met je vrienden. Durf dan ook nee te zeggen en gun jezelf de tijd om die ‘shit’ op orde te krijgen. Je vrienden lopen niet weg ;) (als het goed is).

Nu mijn tips tot je beschikking hebt, ga ik ervan uit dat niets je meer in de weg staat om een productief leven te leiden. Heb je, je pen en papier al hebt gepakt om jouw bezigheden op te schrijve?

Extra tip: toch te veel Netflix gekeken? Don’t panic! Gelukkig hebben wij ook tips voor je om je tentamens te halen zonder te leren

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.