Skip to main content

Alle artikelen over hogescholen


 • Hogescholen bevriezen samenwerking met Russische instellingen

  Het kabinet doet een dringende oproep om samenwerking met onderwijsinstellingen in Rusland en Belarus per direct te bevriezen.
 • Hoe EuroCollege Hogeschool met kwaliteit omgaat

  EuroCollege Hogeschool is een niet bekostigde, particuliere opleiding. De opdrachtgever/klant staat centraal in al het handelen van EuroCollege.
 • Hogescholen willen extra opleidingsplaatsen zorg

  Er moeten op hogescholen extra opleidingsplaatsen komen voor werk-leer-trajecten voor specialistisch verpleegkundigen. Dit is nodig om de grote werkdruk in de zorg op korte termijn te verminderen.
 • Van vwo naar hbo

  Als je klaar bent met het vwo wordt er vaak van je verwacht dat je naar de universiteit gaat. Je omgeving vindt het een logische stap en het is toch zonde om een ‘stap terug’ te doen? Toch zijn er genoeg redenen om van vwo naar hbo te gaan!

 • Start met studeren in 2020!

  Wil jij na de zomervakantie beginnen aan een mbo of hbo studie? Dan is het verstandig om je zo langzamerhand goed in te gaan lezen in de mogelijkheden. Bij veel hogescholen zijn de eerste ronde met open dagen al geweest. Vind je het moeilijk om een keuze te maken, omdat niets helemaal perfect aansluit bij jouw wensen? Kijk dan eens verder dan de grote en bekende hogescholen!

 • De open dagen komen eraan!

  Binnenkort komen de open dagen van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen er weer aan. Het perfecte moment om meer te weten te komen over welke studie je zou willen doen volgend jaar. Maar hoe bereid je je bezoek het beste voor?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.