Skip to main content

Hoe werkt werken via een uitzendbureau?

Werken zoeken kan op verschillende manieren. Je kunt zelf bij winkels of bedrijven naar binnen lopen en aangeven dat je werkt zoekt, heel misschien heb je geluk en zoeken ze net iemand. Ook kun je natuurlijk aan werk komen via je netwerk of internet. Maar heb je wel eens gedacht aan werken via een uitzendbureau?

Er zijn tegenwoordig in elke stad uitzendbureaus te vinden en steeds meer bedrijven werken samen met uitzendbureaus. Op deze manier hoeft een bedrijf niet de hele sollicitatieprocedure zelf uit te voeren.

Hoe gaat werken via een uitzendbureau precies?

Een uitzendbureau bemiddeld vaste, tijdelijke of vakantiebanen tussen werkgevers en werknemers. Een uitzendbureau krijgt vacatures binnen van bedrijven en hebben veel werkzoekende mensen in hun bestanden staan. Uitzendbureaus proberen dan werkgever en werknemer te matchen door middel van het profiel en de lokale markt.

Tegenwoordig zijn er ook uitzendbureaus die zich speciaal richten op studenten. Ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie? Dan kun je jezelf het beste inschrijven bij een uitzendbureau die zich focust op bijbanen, maar wanneer je net klaar bent met je studie kun je het best kiezen voor een  uitzendbureau die zich richt op vaste banen.

Inschrijven en dan?

Inschrijven bij een uitzendbureau kan altijd. Je kunt binnenlopen of via de website een formulier invullen. Natuurlijk kies je eerst een uitzendbureau die goed bij je past, maar wat dan? Wanneer je je inschrijft creëer je meestal een profiel met een foto, cv, hobby’s, studie, werkervaring etc. Hiernaast geef je aan naar wat voor een soort baan je op zoek bent of wat juist niet en natuurlijk geef je aan hoeveel uur je zou willen werken. Wanneer je dit gedaan hebt is het eigenlijk simpelweg gewoon wachten. Zelf sta ik bij drie verschillende uitzendbureaus ingeschreven en krijg ik dagelijks vacatures binnen. Soms is het werk wat ik zoek, maar soms vind ik het net te ver weg of is het niet helemaal wat ik zoek. Als ik een vacature leuk vind kan ik erop solliciteren. Je opent de vacature, drukt op solliciteren en vaak hoef je dan alleen nog maar je motivatie in te vullen, want dit is natuurlijk voor elke werkgever verschillend.

Voordelen van werken bij een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau heeft een aantal voordelen. Je kunt veel ervaring opdoen en je zit niet meteen vast aan een contract waardoor overstappen naar een andere baan makkelijker is. Daarnaast kun je in een korte termijn meerdere baantjes hebben, waardoor je dus erg afwisselende weken krijgt.

Persoonlijke tip

Wat je het beste kunt doen is van tevoren even naar het uitzendbureau bellen. Vaak is het bureau druk bezig en met een afspraak wordt er meestal meer tijd voor je genomen.

Uitzendbureaus in Nederland

Op internet kun je alle uitzendbureaus in Nederland vinden. Het makkelijkste is om een uitzendbureau te kiezen waar je dichtbij woont, deze bureaus bieden meer banen die bij jou in de buurt zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.