Skip to main content

Hoe vind je de ideale stageplaats?

Tijdens je studie ga je waarschijnlijk stage lopen bij een plek die aansluit op je opleiding. Daar leer je om je kennis te gebruiken in de praktijk. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een stageplek zoekt?

Ga voor je droomstage

Gebruik je stageperiode om bij een bedrijf te komen waar je ook echt zou willen werken. Zo haal je het maximale uit je stageperiode! Zelf woon ik in Tilburg, maar heb ik mijn stage in Amsterdam bij RTL Boulevard gelopen. Dit was een bewuste keuze, omdat de grote stages voor mijn studie zich in Amsterdam en Hilversum bevinden. Ik had ook bij een lokaal medium stage kunnen lopen, maar mijn droomstage was verder weg. Ga wel goed bij jezelf na wat je over hebt voor je droomstage, want het moet niet ten koste gaan van jezelf! Vind je het erg om lang te moeten reizen? Vind je het vervelend om eerder op te staan om je trein te halen of de files te ontwijken? En wat als je weekend- of avonddiensten moet draaien? Zet dit allemaal op een rijtje, zodat je de perfecte stage kunt zoeken. 

Zie je het niet zitten om uren in een trein te zitten naar je stage? Dan is een stage in je eigen stad een goede keus. Stagedagen zijn lang en opeens werk je fulltime mee in een bedrijf. Als student ben je die tijden niet gewend. Dichtbij stage lopen heeft daarom enorme voordelen: je bent sneller thuis en hebt niet te maken met files of vertragingen. Zo blijft er tijd over voor andere dingen en gelukkig zijn er ook hele leuke stages dichtbij huis!

Zoek een stage die bij je past

Als je een stage van drie of vijf maanden gaat lopen, moet je wel iets doen wat jij écht leuk vindt. Je draait fulltime mee in een bedrijf en soms kan dat best pittig zijn. Begin dus ruim op tijd naar het zoeken van een stage. Doe het niet op het laatste moment, want de meeste stages voor die periode zijn dan al vergeven. Wat ook een belangrijke tip is: wees niet teleurgesteld als je bij een bedrijf wordt afgewezen. Er zijn genoeg plekken waar je stage kunt lopen. Als het dus niet meteen lukt, is het belangrijk om niet op te geven!

Waar vind je een stage?

De ideale stage kun je op verschillende manieren vinden. Volg bijvoorbeeld bedrijven waar je graag stage zou willen lopen op social media als Facebook en LinkedIn. Daar plaatsen ze vaak vacatures op. Check ook regelmatig de website van jouw lievelingsbedrijven voor vacatures. Op veel vacaturewebsites kun je ook stagevacatures vinden. Zo hebben wij een aparte pagina waar we regelmatig vacatures op plaatsen. Verder is het handig om je netwerk te laten weten dat je op zoek bent naar een stage. Vraag dus eens rond op die verjaardag van je oom of iemand nog een leuke stageplek weet of plaats een oproep op je eigen social media.

Heb je een leuke stageplek gevonden? Lees dan ook onze tips om je stage te overleven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.