Skip to main content

Hoe pimp je jouw studentenkamer op?

Waarschijnlijk breng je veel tijd door in jouw studentenkamer. Je moet hier slapen, studeren, ontspannen en soms zelfs ook avondeten. Daarom is het dan ook heel belangrijk om iets gezelligs van jouw studentenkamer te maken. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om jouw studentenkamer op te pimpen. En dit hoeft ook niet altijd heel duur te zijn. In dit artikel vind je 6 tips om jouw studentenkamer volledig op te pimpen. Zo krijg je nu alweer zin om naar huis te gaan! Lees snel verder. 

1. Maak het persoonlijk

Het allerleukste aan een studentenkamer is als je er iets persoonlijks van kan maken. Iedereen kan leuke meubels kopen, maar niet iedereen kan er iets persoonlijks van maken. Allereerst kun je een mooie poster of schilderij uitzoeken die echt bij jou past. Een foto van jouw favoriete stad of van je lievelingsdier. Ook kun je een fotomuur maken met allemaal foto's van jouw vrienden, familie, vakanties, festivals en andere leuke herinneringen. Een laatste tip voor het personaliseren van je kamer is een lijst met een wereldkaart erop. Hierop kun je een prikker plaatsen als je een plek bezocht hebt. Heel leuk voor een reisliefhebber!

2. Creëer sfeer door licht

De perfecte manier van het creëren van sfeer is met licht. Zo kun je een mooie lamp kopen of een gezellig lampje op je nachtkast of op je bureau zetten. Een andere leuke tip is een ledstrip kopen. Met een ledstrip zorg je voor de perfecte accentverlichting in je kamer. Ze zijn niet te fel en vaak kun je de kleuren en het licht aanpassen naar de situatie Superleuk!

3. Gebruik tweedehands platforms 

Natuurlijk zijn nieuwe meubels leuke spullen om je kamer op te pimpen. Een kale kamer is namelijk nooit gezellig. Het nadeel hiervan is dat dit best wel prijzig kan zijn. Een nieuw bed, bureau, bureaustoel of kast kunnen flinke aankopen zijn voor een student. Daarom is het handig als je deze meubels kunt vinden op een tweedehands platform! Check Marktplaats en Facebook Marketplace eens voor leuke meubels die de sfeer in je kamer verbeteren.

4. Berg spullen op

Niks is minder fijn dan een rommelige kamer. In een studentenkamer moet je vaak veel spullen kwijt, waardoor de gezelligheid van je kamer soms een beetje verloren gaat. Dit kun je voorkomen door je spullen op te bergen! Koop bakjes en mandjes waarmee je je spullen georganiseerd kunt opruimen. 

5. Verf een muur

Een muur verven is een hele effectieve maar redelijk goedkope manier om je kamer op te pimpen. Kies een gezellige en sfeervolle kleur en verven maar. 

6. Koop een mooie spiegel

Een spiegel is niet alleen heel handig, maar zorgt er ook voor dat je kamer veel ruimtelijker wordt. Zeker als je een wat grotere spiegel aanschaft, zorgt dit voor een veel ruimere sfeer in je kamer. Zo voel je je wat minder opgesloten in een kleine kamer. Daarnaast zijn er ook hele leuke spiegels en kun je altijd je outfit nog even checken doordat je de deur uit gaat. 

7. Zoek leuk beddengoed uit

Een makkelijke en laagdrempelige manier om je kamer op te pimpen is door gezellig en bijpassend beddengoed te kopen. Dit kan de sfeer in je kamer echt al enorm verbeteren. Ook kun je er een knus kleedje en wat kussentjes bij kopen. Dit is overigens ook erg comfortabel! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.