Skip to main content

Hoe moet je een evenement organiseren?

Wij studenten zijn kudde dieren. Een goed evenement gaan we dan ook niet uit de weg. Maar wat maakt nou een goed evenement en wat zijn de do’s and dont’s? Hier volgen een paar tips om jouw evenement tot een succes te maken.

Evenement goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk. Zorg dat op de dag van het evenement alles tot in de puntjes geregeld is. Maak daarom een overzichtelijk draaiboek, die je vlak voor het evenement nog even met jouw crew doorneemt. Op die manier weet iedereen wat er verwacht wordt. Tijdens het evenement zullen er altijd afwijkingen ontstaan, maar met een goed draaiboek hoeft dit geen probleem te zijn en is het duidelijk hoe en wie het dient op te lossen. 

Onderschat niets bij het organiseren van een evenement

Letterlijk álles is belangrijk bij het organiseren van een evenement. De kleinste details kunnen jouw evenement maken of kraken. Check bijvoorbeeld goed van tevoren of je een vergunning nodig hebt voor het evenement dat jij wilt organiseren. Het zou zonde zijn als je halverwege de stekker eruit moet trekken omdat je niet de juiste papieren hebt.

Licht en geluid bij een evenement

Ook wordt een goede geluidsinstallatie vaak onderschat. Bijvoorbeeld bij een presentatie moet iedereen de spreker kunnen horen. Slechte boxen of microfoon maken dat mensen de spreker niet goed kunnen horen en hun aandacht verliezen. Om zeker te zijn van goed geluid kun je soms beter een presentatie set huren in Amsterdam. Op die manier zorg je ervoor dat ook achterin de zaal jouw, met zoveel moeite verworven, bekende spreker gehoord wordt.

Feest of borrel organiseren

Neem de tijd om het evenement goed af te sluiten. Sommige bezoekers zullen direct richting huis gaan, maar je moet jouw bezoekers ook de tijd gunnen om na te praten. Een goede borrel of feest als afsluiter doet het vaak goed. Om een borrel of feest gezellig te maken is licht van essentieel belang. Een borrel onder TL-verlichting komt tenslotte zelden van de grond, dus je doet er verstandig aan om licht en geluid te huren in Amsterdam.

Benieuwd naar de leukste evenementen in Amsterdam de komende tijd? Kijk eens in onze evenementen kalender!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.