Skip to main content

Hoe kies je jouw studentenstad?

Alsof het kiezen van een studie nog niet moeilijk genoeg is, sta je ook nog voor de keuze wáár je je opleiding gaat volgen. Nederland stikt van de leuke studentensteden en de meeste studies kan je op verschillende scholen/universiteiten volgen. Hopelijk helpt deze blog jou een beetje met het maken van een beslissing. 

Welke opleiding past bij jou?

First things first! Ben je bereid om te verhuizen voor je opleiding? En hoe ver ben je bereid te gaan? Veel jongeren verhuizen voor hun studie en hebben hier geen probleem mee, voor anderen is het iets moeilijker om zo lang van hun vrienden en familie verwijderd te zijn. Heb jij ook snel last van heimwee? Hier vind je een aantal tips die je studentenleven wat makkelijker zullen maken!

Als verhuizen voor jou geen optie is, is het belangrijk om na te gaan hoe lang je bereid bent te reizen per dag. De meeste opleidingen worden op verschillende locaties gegeven, maar lang niet overal! Als afstand een issue is, is het belangrijk om eerst te kijken waar jouw droomopleiding gegeven wordt en daarna welke locatie voor jou het beste uit komt.  

Welke stad past bij jou?

Met een hoop steden heb je misschien al een ervaring waarop je een gevoel hebt gebaseerd. De sfeer die de stad ademt, hoe groot/druk het is, of je er al mensen kent, of het op thuis lijkt - het kan allemaal meespelen! Als je twijfelt over een stad waar je nog nooit bent geweest, doe je er goed aan om de stad een keertje te bezoeken. Niet alleen voor de open dag, maar ga ook écht even de stad verkennen en kijken hoe het voelt!

Anders nog iets?

Naast de afstand en je gevoel, zijn er ongetwijfeld andere dingen die mee spelen in jouw beslissing. Misschien heb je gewoontes opgedaan in je thuishaven, waar je eigenlijk geen afstand van wilt doen, zoals je wekelijkse bos/strandwandeling, of de sport die je al jáááren beoefent. Dit soort activiteiten zorgen er wellicht voor dat jouw eisenlijstje iets langer wordt. 

Wil je meer weten over Nederlands grootste en populairste studentensteden? Met onze stedelijke websites zijn wij jouw gids in: Leeuwarden, LeidenMaastrichtNijmegenRotterdamUtrechtAmsterdamDelftDen HaagEindhoven! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.