Skip to main content

Hoe je jouw oude meubels opknapt

Wil jij duurzamer leven en wat geld besparen? Knap dan jouw meubels of meubels van een kringloop op. Zo geniet je een stuk langer van meubels.

Zagen

Met een cirkelzaag kan je makkelijk meubels aanpassen naar een nieuwe vorm. Zo kan je bijvoorbeeld jouw tafel ronde hoeken geven. Of delen van oude meubels zagen om er iets nieuws van te maken. Ook hebben sommige kastjes geen gat in de achterkant om kabels of een wateraansluiting weg te werken. Met een cirkelzaag kan je dit zelf gemakkelijk maken. Let wel op dat je eerst goed aftekent wat je wilt zagen. Heb je nog geen ervaring met zagen? Oefen dan eerst een paar keer met een stukje hout. Zo leer je hoeveel druk je moet zetten.

Schuren

Heeft je meubel veel gebruikssporen of is het erg vies? Dan kan het helpen om het op te schuren. Pas na een goede schuurbeurt zie je welke kleur een oud meubel eigenlijk had. Hierna kun je het een laklaag geven of je verft het meubel een andere kleur. Door eerst je meubel op te schuren pakt de verf veel beter en dekt het egaler.

Verf

Met een likje verf kan een tafel of een kastje helemaal nieuw lijken. Kies een leuke verfkleur uit en verf eerst een ondergrond. Daarna kan je aan de slag met jouw gekozen kleur. Zorg ervoor dat je ergens verft waar je kunt morsen. Heb je deze ruimte niet? Leg dan oude kranten, tijdschriften of een zeil onder je meubel voordat je start met verven. Trek ook kleren aan die vies mogen worden. Goedkope verf koop je bijvoorbeeld bij de Action of bij een kluswinkel in de aanbieding. Je bespaart geld door de juiste hoeveelheid verf aan te schaffen. Je kunt uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt door uit te rekenen hoeveel vierkante meter je gaat verven. Zorg ervoor dat je een schone kwast gebruikt als je begint met verven. Als er haartjes of ander vuil aan de kwast zitten zal dit terechtkomen in de verf, waardoor je meubel niet egaal geverfd wordt. Let ook op dat je goede verlichting hebt tijdens het verven. Als je gaat verven in de avond kan het zijn dat je vlekken niet goed ziet en de volgende dag ontdekt dat de verf niet goed gepakt heeft.

Bekleding

Stoelen, banken en kussens kan je nieuw laten lijken door de bekleding of hoezen te vervangen. Het is ook leuk om dit af en toe te veranderen. Zo creëer je heel gemakkelijk een nieuwe sfeer in je studentenkamer.

Decoratie

Ook met decoraties kan je jouw meubels nieuw laten lijken. Een tafel kan je bijvoorbeeld mooier maken met een tafellaken. Stoelen en banken kan je opleuken met sierkussentjes. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.