Skip to main content

Hoe gezond is thee en 4 tips

Een kop thee bij je ontbijt in de ochtend, als je net op school of op kantoor aankomt, in de middagpauze of in de avond op de bank met een goede serie. Een kop thee komt eigenlijk altijd wel uit. Sommigen kunnen de hele dag door thee drinken. En ja, ook in de zomer. Maar is dat eigenlijk wel goed voor je? Hoeveel thee mag je drinken op een dag, en wat voor thee is het beste? Dat lees je hier.

Hoe gezond is thee voor je?

Er zijn heel veel redenen waarom thee heel gezond voor je is en het goed is om (veel) thee te drinken. Allereerst bevat thee een klein beetje cafeïne, waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast zit er ook theïne in, wat stress verminderend werkt. Thee drinken zorgt ervoor dat je minder kans hebt om ziek te worden. Rooibosthee schijnt goed te helpen tegen hoofdpijn, stress, milde depressie en slaapstoornissen. Terwijl groene thee er juist voor zorgt dat je minder kans hebt op een hartaanval of een beroerte. Andere onderzoeken geven weer aan dat zwarte thee het risico op diabetes type 2 verlaagt. Ook is thee bijna net zo goed voor je als water, en het bevat ook bijna geen calorieën. Als je er geen suiker of honing in doet natuurlijk. Als je moeite hebt met genoeg water drinken op een dag, kan thee daar dus zeker bij helpen! Aan deze voordelen zit natuurlijk wel een kanttekening. Wanneer je te veel thee drinkt kun je juist gestresst raken, slecht slapen, buikpijn krijgen of zelfs een ijzertekort ontwikkelen of uitdrogen. Deze gevolgen komen wel pas voor als je echt meer dan zes koppen per dag drinkt. Om juist de voordelen van thee te ervaren is het aanbevolen om ongeveer drie koppen zwarte of groene thee per dag te drinken. 

4 tips voor genoeg thee

Veel mensen vinden het moeilijk om genoeg te drinken op een dag. Het regelmatig drinken van de juiste hoeveelheid thee kan hier erg bij helpen. Daarom vind je hieronder 5 tips om ervoor te zorgen dat je genoeg (thee) drinkt op een dag. 

1. Kokendwaterkraan 

Wat de stap minder groot maakt om thee te zetten, is een kokendwaterkraan. Superhandig, want daarmee hoef je niet meer te wachten op de waterkoker. Dit maakt dat je sneller een kop thee hebt en het dus minder moeite kost. Een kokendwaterkraan is niet alleen handig voor thee, maar ook voor als je water wil koken voor pasta of rijst. Scheelt superveel tijd. Op deze pagina vind je meer informatie hierover.

2. Regelmaat

Probeer regelmaat te vinden in het drinken van thee. Als je op vaste tijden een kop thee drinken, zal je het minder snel vergeten. Denk bijvoorbeeld aan een kop thee bij je ontbijt, om 16.00 uur tijdens je middagdipje en voor het slapen. 

Tip: er zijn verschillende soorten slaapthee die helpen bij een goede nachtrust.

3. Deel het met anderen

Thee drinken kan natuurlijk ook iets heel gezelligs zijn! Het woord 'theekransje' is niet voor niks in de wereld gekomen. Drink in de middag een kopje thee met je collega's als pauze of maak er in de avond een gewoonte van met je partner. 

4. Maak er iets leuks van

Alles wordt natuurlijk makkelijker als je het leuk maakt. Zoek voor jezelf uit welke smaak thee je het allerlekkerst vindt en zie het als een treat voor jezelf. Ook kan je bijvoorbeeld een leuke theedoos aanschaffen en in huis zetten, dit helpt je er ook nog eens aan herinneren. 

Ben je benieuwd naar meer tips voor je gezondheid in je studententijd? Neem deze 5 tips dan eens door!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.