Skip to main content

Hoe fix jij het beste internet voor jouw studentenhuis?

Woon of ga jij in een studentenhuis wonen in Studentensteden? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is dat je snel internet hebt, ook als je allemaal tegelijk achter je laptop zit te werken of op je telefoon filmpjes zit te kijken. Wil je dus niet het probleem dat het 3 kwartier duurt voordat jouw filmpje of website is geladen, doen doe je er verstandig aan om eens goed te gaan zoeken naar een snel internetabonnement. Wij geven jou wat meer informatie over de verschillen tussen de soorten abonnementen die je kunt afsluiten in Studentensteden!

Soorten internet aansluitingen 

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt wat voor aansluiting er in jouw studentenhuis is. De verschillende soorten zijn DSL, kabel en glasvezel. Een DSL-aansluiting ligt in elk huis, helaas is dit wel de aansluiting met een normale internetsnelheid. De bekendste providers die DSL aanbieden zijn KPN, Telfort en Tele2. Kabelinternet is erg snel, maar wordt slechts door weinig aanbieders aangeboden. Zeker niet elk huis heeft deze aansluiting. Als laatste optie is het glasvezel internet er. Dit is een vrij nieuwe methode, wat er ook voor zorgt dat dit zeker nog niet overal verkrijgbaar is. Glasvezel is erg snel en daarom ook wel iets kostbaarder dan de andere opties. Woon jij in een studentenhuis in het centrum van Studentensteden ? Dan is dit zeker voor jouw beschkbaar, maar kijk voor jouw specifieke adres even of je deze aansluiting al hebt. Dit kan je eenvoudig doen via de postcode-check.

Complete pakketten

Veel providers bieden gecombineerde pakketten aan. Heb jij in jouw studentenhuis meerdere televisies staan? Kies dan voor een gecombineerd pakket met televisie en internet. Vaak bestaat de optie voor vaste telefonie ook, maar dit is niet aan te raden voor een studentenhuis.

Internet delen met huisgenoten

In een studentenhuis heb je altijd te maken met huisgenoten. Vaak heeft iedereen wel een telefoon, laptop of tablet in bezit. Houd er rekening mee dat al die apparaten op dezelfde aansluiting verbinding maken. De snelheid van jouw internet is erg belangrijk wanneer je met veel verschillende apparaten in één huis woont. Woon je met meer dan twee huisgenoten samen? Kies dan voor een verbinding met minimaal 30 Mb/s. Bij KPN bijvoorbeeld krijg je tot 40 Mb/s. Maar woon je met meer studenten in huis, neem dan een verbinding van 80 of 100 MB/s.

Hoeveel Mbits heb ik nodig

Om een beetje inzicht te geven hoeveel je nodig hebt, hebben wij hieronder een gemakkelijk overzicht

  • 40Mbits: ideaal voor gewoon normaal internet gebruik voor Google, e-mailen, Facebook, chatten en internetbankieren.
  • 80 Mbits: ideaal als je je internetverbinding gebruikt voor surfen, e-mailen, downloaden, HD tv-kijken, Netflix en Spotify. Ook tegelijkertijd met max. 4 huisgenoten.
  • 100 Mbits Voor nooit meer traag internet? Supersnel gamen, 4K tv-kijken of downloaden en met je hele huis tegelijk online?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.