Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Amsterdam

Of je nu brak bent of niet, een vette hap is áltijd fijn. En wat is er nu lekkerder dan de oer-Hollandse kroket? En al helemaal vandaag, want op 9 oktober is het nationale krokettendag! Je moet wel even weten waar je moet zijn, want als je al zo’n heerlijk ongezonde maaltijd naar binnen werkt, doe het dan wel goed. Check onderstaande tips over waar jij de lekkerste kroketten in Amsterdam eet!

Patisserie Holtkamp

Om deze optie kun je écht niet heen; de beroemde kroketten van Patisserie Holtkamp. En beroemd zijn ze niet voor niets, het is zeker de moeite waard om hier een keer een kroket te eten. Ook als je geen zin hebt in een vleeskroket kun je hier terecht, want naast de ‘standaard’ vleeskroket, hebben ze hier namelijk ook heerlijke kipkroketten, kaaskroketten, garnalenkroketten én groentekroketten. Keuze zat, dus!

Bar Bitterbal

Wil je naast een lekkere kroket eten, ook nog leuk zitten? Ga dan eten bij Bar Bitterbal in de Utrechtsestraat. De naam doet vermoeden dat je hier alleen bitterballen eet, maar niets is minder waar. Want naast een enorme keuze aan bitterballen hebben ze ook allerlei heerlijke kroketten. En als je hier dan toch bent, bestel dan meteen een van hun heerlijke cocktails.

Van Dobben

Ook de overheerlijke Van Dobben kroketten mogen niet uit dit rijtje ontbreken, want deze zijn - zoals ze zelf zeggen - ouderwets lekker. Bestel in deze eetsalon je kroket met een wit zacht puntje en een beetje mosterd, zoals het hoort!

FEBO

Voor een lekker kroketje uit de muur, moet je toch wel echt naar de FEBO. Naast dat dit een stuk goedkoper is, zijn de kroketten hier mega lekker. En in Amsterdam zitten ze overal, dus je hoeft nooit ver te fietsen. Fijn hè?

Café Hoppe

Dit gezellige café aan het Spui is een van de oudste cafés van Amsterdam. Erg fijn voor een drankje en een hapje, én ze serveren hier de overheerlijke vlees- en garnalenkroketten (met citroenmayonaise) van Oma Bob’s. Als je deze kroketten nog niet kent is het echt een aanrader om ze bij Café Hoppe voor het eerst te komen proeven. Bovendien ben je hier midden in het centrum, ideaal dus als je even moet bijkomen van een dagje stad.

Met deze tips raak je nooit meer teleurgesteld wanneer je zin hebt in een lekkere kroket, want jij weet nu waar je de lekkerste van Amsterdam haalt. Wel erg verleidelijk om nu iets te vaak te genieten van deze heerlijke snack, maar je kunt natuurlijk ook ander lekker eten bestellen in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.