Skip to main content

Herfstige borrelplekken in Amsterdam

Lekker borrelen, de ideale activiteit voor als het buiten donker en guur is. Zie je het al voor je? Met al je geliefden aan een houten tafel met een kaarsje erop. Een warme trui, ontspannen muziek en kijken naar de strijdende mensen buiten in de regen. Uiteraard heb ik de vier beste borrelplekken in Amsterdam voor jullie geselecteerd!

Winkel 43

De laatste tijd heb ik de naam Winkel 43 vaak voorbij horen komen. Naar verluidt wordt hier de beste appeltaart van Amsterdam geserveerd. Maar daarnaast is het ook een ideale plek om te borrelen. Een simpele en niet dure kaart die elke dag wisselt. Verveeld raak je er dus niet! Daarnaast is Winkel 43 gelegen in hartje Jordaan, wat de gezelligheid garandeert. Borrel in combinatie met appeltaart klinkt misschien een beetje vreemd, maar waarom ook niet? Om eerlijk te zijn heb ik de appeltaart zelf nog niet geprobeerd, maar ik weet wel waar ik mijn (mogelijk) toekomstige date mee naar toe ga nemen!

Waterkant

Ben je in voor een wandeling na je stukje appeltaart? Dan kan dat langs de Prinsengracht. Ga voorbij het Anne Frank Huis en langs de Westerkerk en sla rechtsaf naar de Lauriergracht. Aan het einde van de straat tref je ons volgende pinpoint: Waterkant. Het restaurant is zoals de naam verraadt gelegen aan het water, de Singelgracht. Geïnspireerd op een stukje Paramaribo aan de Surinamerivier. Op het menu staan er naast standaard borrelhapjes ook Surinaamse gerechten. Het mooie is dat de snacks gedurende de hele dag te bestellen zijn. Kom maar op met die bitterballen of ga je toch voor de Dirty Duck Hoisin Cucumber Spring Rolls? Als je gratis wil eten, dan moet je op maandag langskomen. Met z’n vijven kan je meespelen met de Pubquiz en de winnaars krijgen gratis drankjes, hapjes en een fles Bubb Royal.

Stek

Een stukje verder naar het Oosten is er ook genoeg te doen. Ben je in de buurt van de Wibautstraat? Ga dan eens een kijkje nemen bij Stek. Dit schattig restaurantje is opgezet door twee enthousiaste dames die hun droom wilden realiseren. Ik citeer: ‘Stek gaat over je hart volgen, over doen waar je van droomt.’ En deze energie is volop aanwezig. Het interieur is perfect voor een herfstige borrel (houten tafels!) en ook de kaart is meer dan toereikend. Ze hebben zelf een heuse “borrelplank” voor maar €13,50! Als je van mensenkijken houdt, dan raad ik aan om aan het raam richting de Wibautstraat te gaan zitten.

Roest

Amsterdam Roest: wie kent het niet. Inderdaad, het stadstrand is ideaal voor de zomer maar in de grote loods kan je ook in de herfst prima terecht. Bij Roest is het nooit saai. Er worden evenementen georganiseerd, exposities getoond, je kan er sporten en jawel, je kan er ook borrelen. Ze zijn geopend van woensdag tot en met zondag tot in de late uurtjes. Goede kans dat jouw borrel heerlijk uit de hand gaat lopen. De kaart past zich aan op het weer en elke donderdag is Dolle Donderdag. Een product wordt dan voor een bodemprijs verkocht en wat het wordt is elke week weer een verassing.  Op de borrelkaart staan de bites to share, net even anders dan bitterballen maar zeker de moeite waard.

Of je nu op centraal, in Oost of in West bent je kan nu altijd terugvallen op deze restaurantjes. Lopend, fietsend of met de metro: ze zijn goed bereikbaar en als je straks warm binnen zit ben je de barre tocht al weer vergeten. Heb ik het helemaal fout en sla ik jouw favoriete plek over? Suggesties zijn welkom via redactie@studentensteden.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.