Skip to main content

HELP: Studeren in coronatijd

Wat de mooiste tijd van je leven moet zijn maak je nu mee vanuit je kamer, opgesloten. Met corona in de wereld ziet het studentenleven er compleet anders uit. Hoe kan je er toch het beste van maken? Ik geef je een aantal handvatten, ik hoop dat je er wat aan hebt :-)!

De beste tijd van je leven

Alweer een jaar geleden moesten we online verder studeren. Waar ik van schrik is, dat ik nu nog steeds in mijn studenten kamertje zit. De online colleges zijn doorgegaan en ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe het was om met zijn alle in de collegebanken te zitten. Studeren in coronatijd is een gek fenomeen. Het is waarschijnlijk niet het studentenleven waar je vroeger naar uitkeek. Het kan zelfs voelen als de minst leuke tijd van je leven zijn, terwijl het de beste tijd zou moeten zijn. Het thuis studeren en de Zoom afspraken maken ons moe. Toch kunnen we er wat leuks van maken. Misschien wordt het niet de beste tijd van je leven, maar een prima tijd zou moeten lukken.

Tips en tricks

Als eerste een beetje hoop voor de studenten die er echt klaar mee zijn. Misschien is de stress je teveel geworden of heeft de eenzaamheid grote gevolgen op je studieresultaten. Of je kan gewoon de discipline niet meer opbrengen. Ik begrijp het helemaal. Wat goed is om te weten, je bent niet alleen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan onder studenten en de uitslagen zijn allemaal hetzelfde. Je hebt gelijk, studeren in coronatijd is niet gemakkelijk. Wel kun je het jezelf gemakkelijker maken. Zo hebben verschillende universiteiten tips opgesteld zodat jij zo goed mogelijk je studie kunt volgen. Eerder gaven we al goede tips & tricks voor studeren tijdens corona. Dit helpt al om in ieder geval productief te zijn.
Zo hoeft je studie niet ook nog te lijden onder Covid-19.

Initiatieven

Daarnaast zijn er verschillende initiatieven waardoor jij meer uit je studententijd kan halen. Zo hebben twee meiden een stuk geschreven over verpieteren in je studentenflatje, studeren in corona tijd is geen pretje. Zij delen hun ervaringen en een initiatief om toch het beste ervan te maken.

Op kamers

Een grote aanrader die ik zelf kan meegeven is daarnaast om op kamers te gaan. Doordat je in een huis woont met meerdere studenten kan je elkaar helpen met studeren. Maar daarnaast ook met genieten van alle vrije tijd. Het is toch leuker om nieuwe vrienden te maken dan coronatijd bij je ouders op de bank door te brengen. Het lijkt misschien niet nodig nu, met al die online colleges, om op kamers te gaan. Geloof me, het is het meer dan waard. De vriendschappen, gezelligheid en de behulpzaamheid krijg je gratis met een kamer erbij. Studeren in coronatijd wordt met elkaar al een stuk beter te doen. Gedeelde smart is halve smart, zeggen ze dan.

Positief

Al gooit corona roet in het onstuimige studentenleven. Toch kunnen jij er het beste van maken, althans het beste voor nu. Want eerlijk is eerlijk zo leuk als het had kunnen zijn wordt het misschien niet. Maar blijf positief en creatief want er is genoeg ruimte voor een nieuw initiatief. En heb je toch even een dipje? Neem dan even contact op met een vriend(in) of familielid via een videobelletje. Dat is toch iets persoonlijker dan gewoon bellen en kan je even je ei kwijt! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.