Skip to main content

Help! Mijn spullen zijn weg

Studentenhuizen zijn in trek bij plaatselijke inbrekers. Door de slecht beveiligde huizen en kamers is het een paradijs voor criminelen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je spullen veilig zijn in jouw studentenkamer? Onze redactie ging op zoek naar de beste tips!

Zonder dat je er erg in hebt, zijn er stiekem best wel dure spullen te vinden in een studentenhuis. Geen student kan zonder een laptop of telefoon en sommige geluksvogels gebruiken zelfs dagelijks een tablet. Vergeet ook niet de belangrijke en waardevolle gemeenschappelijke spullen zoals de televisie en de voorraad bier. Een inbreker weet dit natuurlijk ook en wanneer jij lekker met je huisgenoten bier staat te drinken op de soos, wordt ondertussen het huis leeggeroofd. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt treffen om dit tegen te gaan!

Regel een goede inboedelverzekering

Als je net op kamers gaat, is het belangrijk dat je een goede en goedkope inboedelverzekering afsluit. Mocht het toch gebeuren dat een ongenode gast wat spullen van je “leent”, ben je hier in ieder geval tegen verzekerd. Met een inboedelverzekering van Diks ben je ook gelijk verzekerd tegen andere zaken zoals: brandschade, stormschade of waterschade. Het is natuurlijk fijn als je spullen goed verzekerd zijn, maar voorkomen is altijd beter dan genezen! In de volgende alinea’s lees je hoe je dit doet :).

Een goed slot is een must

Het klinkt misschien cliché, maar een goed slot op de deur kan een wereld van verschil maken! Vooral in wat oudere studentenhuizen vind je vaak sloten die nodig aan vervanging toe zijn. Het is daarom verstandig om je sloten te checken en eventueel te vervangen. Dit zorgt er ook voor dat alle sleutels die nog ergens rondzwerven niet meer passen. Ook houd je inbrekers buiten door een extra slot aan de binnenkant van de voordeur te plaatsen. Helaas is dit in een studentenhuis vaak lastig, omdat je nooit zeker weet of iedereen thuis is. En je wilt natuurlijk niet je huisgenoten buitensluiten ;). Je kan natuurlijk wel een slot aan de binnenkant van je kamerdeur plaatsen. Op deze manier is jouw kamer een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers dan de kamers van je huisgenoten!

Licht in het duister

Misschien herken je dit van je ouderlijk huis, maar als iedereen ‘s avonds de deur uit gaat, is het belangrijk om een lamp te laten branden. Inbrekers weten dat het niet vaak voorkomt dat iedereen in een studentenhuis tegelijk weg is. Laat daarom een lampje aan en het lijkt net of er iemand thuis is. De kans is dan een stuk groter dat meneer de inbreker toch op zoek gaat naar een ander huis!

Ben je nog op zoek naar een kamer? Kijk dan eens bij zoektips voor een kamer in Amsterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.