Skip to main content

Haal het beste uit Amsterdam met Instagram!

Studeer je sinds kort in Amsterdam of ben je op zoek naar nieuwe hotspots? Amsterdam zit boordevol met leuke mensen, uitspraken, fotogenieke plekken en de beste restaurants. Dit kan je allemaal tegenwoordig al op Instagram vinden. Hier vind jij 4 geweldige Instagram-accounts die jouw studententijd een stukje leuker maken!

1. Fotogenieke plekken

Amsterdam heeft heel veel mooie plekken te bieden. De ene straat is nog mooier dan de andere. Om Amsterdam te ontdekken als nieuwe student of om juist bijzondere plekken te vinden kan je het beste de Instagram van @Amsterdam volgen. Zij reposten de beste foto’s van Amsterdam op hun pagina. De ene is nog mooier dan de andere en vaak kan je uit de afbeelding wel halen waar de foto is genomen.
Goede fotolocaties in Amsterdam kan je natuurlijk op vele andere manieren ook vinden. Zo kan je op Instagram hashtags volgen. Volg bijvoorbeeld #Amsterdam of #Amsterdamn.

2. Humans of Amsterdam

Debra Barraud is ooit begonnen met Humans of Amsterdam nadat ze geïnspireerd was geworden door Humans of Tel Aviv. Sinds 2012 is ze bezig op Facebook, Instagram en andere media om de verhalen te vertellen van de mensen in Amsterdam. Een paar keer per maand schrijft ze een stukje over de mensen die ze heeft ontmoet. Kinderen en ouderen, studenten en toeristen, binnen- en buitenlanders, Debra spreekt elke keer weer hele andere mensen aan. In 2016 heeft ze al haar verhalen gesorteerd en op thema gebundeld in een boek.

3. Corpse quotes

Wil je iets minder serieuze uitspraken en maar wel geweldige quotes in je tijdlijn voorbij zien komen? Volg dan Ballenbingo, een pagina met allemaal echte uitspraken, gedaan door ‘ballen’. Elitaire studenten lenen maximaal en zijn te goed voor sommige zaken. Hun uitspraken kan je doorsturen naar het Instagram-account en zij kunnen het uploaden. De pagina staat nu vol met elitaire uitspraken van studenten uit heel Nederland.

4. #Foodporn

Ga je wel eens uiteten in Amsterdam maar weet je geen goede plek? Neem een kijkje op 1 van de vele foodguides op Instagram. @Amsterdamfoodguide bijvoorbeeld geeft je foto’s en tips van leuke plekken waar je goed kunt eten. In plaats van een naam op de menukaart heb je vooraf al een goede indruk wat je krijgt. Scroll door de pagina en klik op jouw wens om te zien waar ze het serveren. Let op, wees je er van bewust dat de foto’s vaak worden gepromoot door het restaurant dat het aanbiedt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.