Skip to main content

Goedkoper leven als student

Het leven voor studenten is hartstikke duur. Zeker als je in Amsterdam woont. Alles kost hier namelijk net een beetje meer: een biertje in de kroeg, een kaartje voor een festival en de huur van je kamer! Ik geef je daarom tips om iets goedkoper te kunnen leven in Amsterdam.

Geef minder uit aan abonnementen

Stiekem gaat er maandelijks best een hoop geld naar alle abonnementen die je hebt. Je telefoonabonnement, Netflix, Videoland, Spotify en misschien wel een dagblad. Gelukkig kun je vaak meer besparen op deze kosten dan je denkt. Zoek bijvoorbeeld eens uit of je telefoonabonnement niet goedkoper kan. Ik bespaarde veel geld door een sim only voor studenten bij Simyo af te sluiten. Als je precies wilt weten wat een sim only abonnement inhoudt, check dan even wat het verschil tussen sim only en prepaid is!  

Bij alle andere abonnementen geldt dat je zwaar op de kosten kunt besparen door het abonnement te delen. Zeker als je huisgenootjes hebt is dit makkelijk, want jullie wonen toch al op hetzelfde adres! Laat dus iedereen meebetalen aan streamingsdiensten en vraag ook even na of iemand misschien hetzelfde dagblad of magazine leuk vindt. Zo kun je jouw favoriete blad toch lezen voor de helft van de prijs!

Bespaar op je woonlasten

De huurprijzen voor studentenkamers zijn bijna niet meer te betalen. En als je in Amsterdam woont, heb je vaak de meeste pech. Toch zijn er verschillende manieren om op je woonlasten te besparen. Schrijf je bijvoorbeeld zo snel mogelijk in bij studentenhuisvesters. Het liefst nog ver voordat je op kamers wilt. Tegen de tijd dat je dan wel op kamers wilt, sta je aanzienlijk hoger op de wachtlijst. Een andere manier om goedkoper te wonen, is om een kamer te zoeken waar je huurtoeslag kunt aanvragen. Vergelijk ook elk jaar alle energie-aanbieders. Zo weet je zeker dat je de laagste prijs voor gas, water en elektra betaalt!

Bespaar op eten

Als student geef je – vaak ongemerkt – superveel geld uit aan eten. Een broodje op de campus als je college hebt, uiteten met vrienden, lekkere borrelhapjes als je bezoek krijgt, even langs de snackbar na het uitgaan en dan ook nog je gewone boodschappen! Als je echt minder geld uit wil geven, is het dus verstandig om wat bewuster met je geld om te gaan op het gebied van eten. Zoek bijvoorbeeld eens op wat je maandelijks aan eten uitgeeft. Aan de hand daarvan kan je bepalen of het echt buitensporig is. Is dat het geval? Dan is het antwoord simpel: smeer boterhammen als je naar college moet, ga minder vaak uiteten en koop zoveel mogelijk producten in de aanbieding!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.