Skip to main content

Goedkoop en voorbereid op reis

Soms krijg je ineens in je hoofd dat je op vakantie wilt. Als student zijnde heb je natuurlijk niet veel te besteden maar hoe ga je dan toch voor een prikkie op vakantie? In deze blog ga ik je een aantal tips geven op gebied van boeken en natuurlijk met het pakken van je koffer. Je kunt een vakantie zo duur maken als je zelf wilt, dat kan dus ook omgekeerd! ?

Boek niet bij een reisbureau

Waarom je niet bij een reisbureau je vakantie moet boeken; het is gewoonweg veel duurder. Zij moeten profiteren van jou als klant waardoor die kosten in de reis verrekend zijn. Wanneer je zelf op zoek gaat naar een accommodatie/slaapplek kom je vaak goedkoper uit. Misschien heb je het wel is hier in Nederland gebruikt: AirBnB is je reddende engel. Je kunt ook gewoon slaapplekjes in het buitenland met deze app boeken. Zo kom je misschien wel op mooiere plekken terecht dan wanneer jij een overnachting boekt in een hotel. Een voordeel is natuurlijk ook dat je het huis voor jezelf hebt. Meer vrijheid en je hoeft je geen zorgen te maken om andere gasten, tenzij je met vrienden gaat natuurlijk.

Wat ook een ideale optie is om een zo goedkoop mogelijke verblijfsplaats te boeken, is om naar een site van een hotel te gaan. Als je via de site van dat hotel boekt, kun je scherpere prijzen vinden. Zij willen natuurlijk dat het hotel gevuld is met gasten. Zo zijn er altijd laatste kamers te boeken voor een leuk prijsje.

Goedkoop vliegen

Ook wat betreft het vliegen kun je goedkoop uitkomen. Je kan natuurlijk terecht bij de grote namen maar dan betaal je ook grote prijzen. Op Cheaptickets.nl krijg je een overzicht van alle vluchten waardoor jij de goedkoopste kunt kiezen. Ook Wizzair.com biedt super goedkope vluchten aan. Het is natuurlijk het meest voordeligst wanneer je al een ruime tijd van te voren je vlucht boekt. Ryanair wil ook nog wel eens hele goedkope vluchten aanbieden. Een nadeel met goedkope vluchten; het comfort kan wel wat minder zijn. Maar daar betaal je dan ook voor.

Voorbereid op reis

Je zult maar net zien; je bent je lader van je telefoon thuis vergeten. Om dit soort situaties te voorkomen is het handig om een lijstje te maken met wat je nodig hebt op reis. Hoe doe je dat nou zonder allemaal onnodige troep mee te nemen? Ga na wat je ’s ochtends en ’s avonds gebruikt. Ga dus je routine na zodat je zeker weet dat je alle belangrijke spullen bij je hebt. Gebruik je voorgeschreven medicatie? Zorg er dan voor dat je vóór je reis langs de apotheek bent geweest. Voor sommige medicatie heb je namelijk een medisch document ondertekend door je apotheek nodig. Deze kun je gewoon gratis ophalen bij je apotheek.

Wat ook handig is om te weten is dat je vloeistoffen in verpakkingen van max 100ml mee mag nemen in je handbagage. Je mag maar max 1 liter meenemen aan vloeistoffen in je handbagage. Neem daarom alleen de vloeistoffen mee die je écht nodig hebt. Let op! Sommige make-up valt ook onder vloeistoffen. Denk hierbij aan je mascara, concealer, foundation, liquid lipsticks, crèmes en je settingspray. Tevens moeten deze items in een plastic zak verpakt worden zodat de mensen van de douane kunnen zien om wat voor vloeistoffen het gaat. Is ook handig voor wanneer een te grote druk optreedt in het flesje en het open schiet. Door het in een zakje te hebben, zit het niet gelijk in je hele tas. Tip, doe een plakbandje op je flesjes zodat het niet per ongeluk kan gaan lekken. Dit geldt overigens niet voor je ingecheckte koffer, daar kun je wel grotere hoeveelheden meenemen.

Begin op tijd met pakken van je spullen. Dat voorkomt stress en geeft je een voldaan gevoel wanneer je alles al hebt ingepakt. En geniet van je welverdiende vakantie natuurlijk! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.