Skip to main content

Goals: verhuizen naar Amsterdam

Als je op het punt staat om te verhuizen naar Amsterdam, dan kunnen we je vertellen dat je een supertoffe tijd tegemoet gaat! Amsterdam is niet alleen een toeristische trekpleister, het is ook een fantastische studentenstad. Je vindt hier de beste studeerplekjes, leukste winkeltjes en mooiste straatjes van ons land. Wat je allemaal moet regelen en organiseren voor je gaat verhuizen naar Amsterdam Studentenstad lees je in deze blog!

Verhuizen naar Amsterdam

Je kan alles met je eigen autootje gaan verhuizen, maar hulp is handig. Of je nou op zoek bent naar een verhuisbedrijf Haarlem, Rotterdam of Zwolle: het maakt je leven een stuk makkelijker. Alles wordt netjes ingeladen en neergezet in jouw nieuwe stulpje. Geen stress over of het gaat passen in het gehuurde busje bij het lokale tankstation, doe het gewoon gelijk goed. Verhuizen naar Amsterdam kan behoorlijk stressvol zijn met al die nauwe straatjes in het centrum, maar met deze hulp is het zo gepiept. 

Spullen inpakken

Als je gaat verhuizen naar Amsterdam vanuit een andere studentenkamer is het verstandig om alles slim in te pakken. Gooi niet willekeurig alles in dozen, maar zorg dat je alles inpakt zodat je het alleen nog maar hoeft uit te pakken. Uitzoeken en weggooien in je nieuwe woning is vervelend en veroorzaakt stress, doe dat dus vooraf. We snappen dat je daar geen zin in hebt, maar geloof ons: het is beter als je het in jouw oude huis doet. Schrijf op elke doos waar het heen moet in jouw nieuwe huis, zodat dozen niet onnodig in de weg staan.

Opbergruimte

Tenzij je een goed betaalde bijbaan hebt of een goedlopende eigen onderneming, is de kans groot dat je het doen met weinig vierkante meters. Amsterdam is nou eenmaal een dure stad om te wonen en dus moet je slim omgaan met de ruimte. Als je nieuwe meubels moet kopen omdat je nog bij je ouders woont, hebben we een aantal goede tips voor je!

Bed

Bij de IKEA kun je betaalbare bedden kopen met grote lades eronder. Het is het ideale studentenbed, want je kan er veel zooi in kwijt. Lades dicht en je ziet er niks meer van! Koop bij de HEMA vacuümzakken, zodat je bijvoorbeeld je winterdekbed zo compact mogelijk kan opbergen. Met een stofzuiger erop trek je alle lucht eruit waardoor je meer spullen kwijt kunt in de lades.

Kledingkast

Een kledingkast kan een dure investering zijn, maar als je gaat voor een kast die de hoogte in gaat haal je er ontzettend veel plezier uit! Een grote, hoge kast is natuurlijk handig voor al jouw kleren, maar gebruik dit ook voor veel andere spullen. Boeken, servies, voorraad. Ook dit moet natuurlijk een plekje krijgen. Slim is dus om jouw kledingkast eerst uit te mesten. Je hoeft geen kleren weg te gooien die nog goed zijn, maar verkoop ze online of geef ze weg aan een goed doel. 

Home sweet home

Als de meubels staan, je spullen zijn afgeleverd door het verhuisbedrijf is het tijd om van jouw nieuwe studentenkamer jouw home sweet home te maken. Het zal wel even duren voordat het helemaal als thuis voelt, maar dat is helemaal niet gek. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk uitpakt, want van stapels dozen in de hoek van de kamer wordt niemand gelukkig. Laat foto's afdrukken bij de HEMA en hang deze op de muur, zo wordt het wat gezelliger in jouw kamer. Kleurtje op de muur, kleed op de grond en een mooi dekbedovertrek op jouw nieuwe bed en binnen mum van tijd voel jij je thuis!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.