Skip to main content

Geld besparen op je studieboeken!

Gelukkig zijn er veel manieren om te besparen op je uitgaven en wat meer geld te verdienen. Denk aan slim boodschappen doen en het (ver)kopen van jouw kleding via tweedehandswinkels. Dit laatste is bovendien ook nog goed voor het milieu! Je studieboek verkopen is ook een goed idee, want door je verstofte studieboeken te verkopen via Bookmatch kan je jouw spaarpotje weer een beetje vullen. Daarnaast is het ook lekker duurzaam!

Hoe bespaar ik op mijn studieboeken?

Als je studieboeken Universiteit Amsterdam moet aanschaffen voor jouw studie, is Bookmatch een echte aanrader. Door te kiezen voor tweedehands boeken in plaats van nieuwe boeken kan je veel geld besparen. Nieuwe studieboeken kosten namelijk per schooljaar al gauw tussen de 300 en 500 euro. Bovendien zijn veel tweedehands studieboeken nog in goede staat. Het aanbod van boeken van de Universiteit van Amsterdam bij Bookmatch is erg groot, namelijk bijna 4000 boeken. De kans is groot dat jouw benodigde boek hier ook tussen zit. Ook erg fijn; je kunt filteren op jouw studie. Per boek is de prijs, de druk en het ISBN nummer zichtbaar. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je het verkeerde boek besteld. Bij elk boek staat ook beschreven in welke staat het boek is. Zo kan je zelf bepalen wat je het tweedehandse boek waard vindt.

Geld verdienen met jouw oude studieboeken

Voor het verkopen van je studieboeken kun je terecht bij de website Bookmatch. Het verkopen van studieboeken via Bookmatch werkt heel simpel en kan ook via hun app. Zo kan je makkelijk je boeken scannen en bepaal je zelf de verkoopprijs. Bookmatch zorgt ervoor dat potentiële kopers een melding krijgen dat jouw boek beschikbaar is. Door deze meldingen worden boeken al snel binnen een paar minuten worden verkocht. Hierdoor is de kans kleiner dat jouw advertentie verouderd of niet meer zichtbaar is voor kopers. De potentiële koper kan bieden op jouw boek en je betaalt zelf of je akkoord gaat met het bod. Na een verkoop word je binnen 2 weken na de verkoop van je boek uitbetaald, zodat je nooit lang zonder geld hoeft te zitten.

Tip: Als je boeken zijn verkocht, moet je ze op de post doen. Koop daarvoor luchtkussen enveloppen bij de Action! Dan hoef je geen dure dozen te versturen, waardoor je nog meer geld bespaard!

Nog meer geld besparen

Dagelijks geld besparen is door wekelijks geld te besparen. Doe niet dagelijks je boodschappen, maar doe het per week. Van te voren zoek je via de Reclamefolder app de beste aanbiedingen op, waardoor je gerichter boodschappen doet. Een andere goede tip is het verkopen van jouw kleding via bijvoorbeeld Vinted of United Wardrobe. Je maakt toffe foto's van jouw kleding, schoenen, sieraden en tassen en plaats je op dit platform. Je kan zelf bepalen wat je ervoor vraagt! Door een slim systeem weet je zeker dat je betaald gaat worden, dat is bij Marktplaats nog maar de vraag natuurlijk ;-). Jij biedt jouw goede kleding ook aan voor minder geld, dit betekent dat jij ook geld kunt besparen op jouw nieuwe kleding! Dat is pas verantwoord shoppen! Je kunt ook goed kleding kopen bij vintage winkels in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.