Skip to main content

Geld besparen: alle beetjes helpen!

Als student in Amsterdam heb je het niet makkelijk. Het is namelijk de duurste studentenstad van Nederland. Al heb je dat vast wel gemerkt ;-) Een artikel met tips over hoe je geld kan besparen is dan vast welkom. Je leest het hieronder!

1. Verkoop je studieboeken

Gedurende je hele studie heb je heel veel boeken nodig voor alle semesters, maar als je eenmaal alle tentamens hebt gehaald heb je die boeken nooit meer nodig. Gauw die studieboeken verkopen dus zodra een semester voorbij is. Goede kans namelijk dat andere studenten in het komende semester het boek nodig hebben. Zo heb je na ieder semester een extra zakcentje. Toch lekker :-) Via Studieboekenverkopen.com kan je gemakkelijk en snel je studieboeken verkopen door de ISBN's in te vullen. Simpeler wordt het niet om geld te verdienen!

2. Boodschappen

Je hebt het vast gemerkt bij het afrekenen in de supermarkt: boodschappen zijn veel duurder geworden. Tijd dus om hier zoveel mogelijk te besparen. Eet je nog vaak vlees? Probeer dit dan om de dag te doen, in plaats van iedere dag. Dit bespaart je maandelijks tientallen euro's. Plus het is veel beter voor het milieu, dus een dubbele reden om minder vlees te eten. Verder kan het ook verstandig zijn om wat verder te fietsen naar de markt. Daar zijn groenten en fruit sowieso goedkoper, maar al helemaal als je aan het einde van de dag komt. Dan kan je vaak extra goede dealtjes scoren!

3. Studentenkorting

Als student heb je op meer plekken recht op studentenkorting dan je nu denkt. Je kan bij kledingwinkels zoals JD Sports, WE Fashion en America Today korting krijgen op vertoon van je studentenpas. Daarnaast scoor je een MacBook en iPad met korting bij de Apple store en koffie kan je vaak ook goedkoper krijgen. Toch zonde als je extra moet betalen.

4. Besparen op je vaste lasten

Tot slot is het verstandig of je kan besparen op je vaste lasten, want dan heb je ook een vast bedrag per maand dat je overhoudt. Zet de verwarming een graad lager, douche minder lang en kouder en haal stekkers van apparatuur uit het stopcontact als je ze niet gebruikt. Heb je een goede band met de buren? Dan kan je misschien wel samen doen met de wifi, en wat dacht je van al die streamingdiensten? Je hebt heus geen abonnement nodig voor 5 verschillende diensten, dus verdeel alles over je vriendengroep, share de inloggegevens en bespaar maandelijks flink wat geld. Vaak kan je met twee schermen tegelijkertijd kijken op één inlog dus je hoeft niets te missen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.