Skip to main content

Ga nevenactiviteiten naast je studie doen!

Studeren doe je natuurlijk zodat je een baan krijgt in de toekomst. Maar waarom niet ook een beetje genieten van het studentenleven als je er toch middenin zit? Er zijn zoveel leuke en leerzame nevenactiviteiten! Wij vertellen je welke er zijn en waarom je ze moet doen.

Waarom nevenactiviteiten?

Je kunt natuurlijk braaf naar je colleges gaan en je studiejaren uitzitten, maar er zijn veel leuke dingen te doen rondom je opleiding. En dan heb ik het niet over die studentenavonden waar je veel te veel bier zuipt. Ik heb het over activiteiten die vragen om uitdaging, ambitie en ontwikkeling. Naast dat jij veel mensen leert kennen en veel ervaring opdoet, staat dit ook nog eens goed op je cv. Werkgevers houden van mensen met ambities die bereid zijn om meer te doen dan alleen standaard taken. Dit kan net dat extraatje zijn!

Wat voor nevenactiviteiten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende nevenactiviteiten waar je aan mee kan doen. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg klassenvertegenwoordiger worden. Maar er zijn ook verschillende opleidingscommissies, zoals bijvoorbeeld een vertegenwoordiger van de examencommissie. Deze opleidingscommissies zorgen ervoor dat jij veel mensen leert kennen in binnen jouw vakgebied. Connecties zijn altijd handig voor later.  Nog iets wat je kunt doen is een tussenjaar nemen en deelnemen aan het bestuursjaar.

Meer over het bestuursjaar

Tijdens een bestuursjaar houdt je je samen met vier andere bestuursleden bezig met het beleid wat de opleidingsorganisatie ontwikkeld. Hierbij ben je verantwoordelijk voor plannen en organiseren, communicatieve vaardigheden, leidinggeven en meer.  Je gaat naar congressen en borrels, leert veel nieuwe mensen kennen en kan ook nog veel reizen. Naast dat dit onwijs leuk is en je heel veel ervaring opdoet, is er ook een nieuwe ontwikkeling in gang gezet.  Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) wil dat alle opleidingen akkoord gaan om het collegegeld stop te zetten tijdens het bestuursjaar. Ze willen namelijk dat ambitieuze studenten, die deel willen nemen aan het bestuursjaar, juist gemotiveerd worden. Lees dit artikel voor meer informatie. 

Ga ervoor!

Ik zeg doen! Zoek wat de leukste nevenactiviteiten zijn bij jouw opleiding en haal het meeste uit jouw studie. Bouw tegelijkertijd nog een mooie cv op en jij zit helemaal goed. Zit je er nog over na te denken om bij een vereniging te gaan? Lees dan de verschillen in ons blog: Studentensteden zoekt uit: de verschillen tussen studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen. En bekijk daarna de verenigingen in jouw studentenstad. Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.