Skip to main content

Freeflexen: dé nieuwe manier van werken voor studenten

Om je studietijd een beetje leuk door te komen, is het hebben van een bijbaan tegenwoordig een must. Het werk kan best leuk zijn en al helemaal als je superleuke collega's hebt, maar er zitten ook nadelen aan het werken naast je studie. Het werk gaat namelijk ook gewoon door als jij eigenlijk keihard moet studeren voor je tentamenweek. Da's knap lastig! Maar gelukkig is er iets nieuws: Freeflexen. Say what?! Klinkt goed hè, ik vertel je er meer over!

Freeflexen, wat is het?

Het concept van freeflexen is dat je voor jezelf werkt, waardoor je dus ook de vrijheid hebt om je eigen werkritme te bepalen. Dus heb jij tentamenweek, ga je een weekje chillen op het strand in zuid Europa, da's helemaal prima, dan reageer je toch niet op een klus. Doei sleur, hallo afwisseling! Niets moet en alles mag, dat is waardoor Freeflexen zo fijn is.

Freeflexen voor iedereen!

Freeflexen is in het leven geroepen voor iedereen die z'n leven zelf in wilt delen. Voor jou als student die op zoek is naar een bijbaantje voor tussen het studeren door. Of heb je nu net een tussenjaar genomen, dan kun je juist meer gaan werken. Het is de ideale oplossing voor de hedendaagse student, want jij bent flexibel, gedreven én hebt zin om te werken in de horeca of retail.

Uitzendkracht, Freelancer en FreeFlexer - wat is het verschil?

Er zijn tegenwoordig zoveel termen die worden gebruikt. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een uitzendkracht, freelancer en freeflexer? Een uitzendkracht staat onder contract bij een uitzendbureau, maar het is altijd met een nulurencontract, waardoor je altijd aan het afwachten bent of je wel werk krijgt. En krijg je werk, dan is het de vraag voor hoe lang. Een freelancer heeft alle vrijheid, maar moet zelf tijd en moeite investeren in het vinden van de juiste klussen die genoeg opbrengen. Vind je geen klussen, dan heb je dus ook geen inkomsten. Hierdoor is het leven van een freelancer altijd erg onzeker. Een Freeflexer kan op een platform als Temper wekelijks zoeken tussen 8.000 nieuwe klussen waar hij zich op eigen initiatief kan aanmelden. Je zit nergens aan vast, maar je bepaalt welke klussen je wel en niet wilt, afhankelijk van jouw persoonlijke tijdschema. Ideaal toch?

Wat verdien je als FreeFlexer?

Het wordt nog mooier: je bepaalt helemaal zelf wat je uurtarief is! Zo kun je voor €13,- per uur aan de slag gaan in de catering, of als ervaren barista werken voor €18,- per uur. Op het platform van Temper staat per categorie aangegeven wat je per klus verdiend, door zelf te beslissen op welke klussen je reageert kun je mooi je eigen uurtarief hanteren. Een handig weetje: bij Temper is het minimale uurtarief €13,-, dus dat is sowieso lekker verdienen!

Freeflexen doe je door het hele land

Gelukkig is Freeflexen niet alleen maar mogelijk in de grotere steden zoals Amsterdam of Rotterdam. Freeflexen kun je door heel Nederland doen. Of je nu woont in een klein dorpje in een uithoek van ons landje, of dat je hartje Amsterdam woont. Voor iedereen zijn er klussen in de buurt! Je kunt via het platform zoeken naar klussen binnen een straal van 5, 10 of 50 kilometer. Zo kun je voor jezelf bepalen of je met de fiets naar je werk wilt, of dat je de auto pakt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.