Skip to main content

FOOD: betaalbare restaurants in Amsterdam!

Wil je een keer wat anders dan de Vapiano waar je zelf je eten moet halen en lang in de rij moet staan? (Annoying…) Of wil je een keertje geen McDonalds waar je snel langs hopt? Dan is dit het perfecte lijstje met hotspots voor jou. Vorige week hebben jullie al kunnen lezen waar je met je ouders moet eten in Amsterdam. Vandaag vertellen we jullie de vijf nieuwste, betaalbare restaurantjes rondom het centrum van Amsterdam die wat meer in een studentenbudget vallen. Zodat je je ouders deze keer thuis kan laten. Wij zijn in ieder geval enthousiast! Nu jij nog.

Waan jezelf in Italië voor een Nederlands prijsje.

Royal98 is een leuk nieuw concept wat sinds 12 oktober een feit is. Dit is het eerste restaurant met een in-house bakery. Je kunt hier genieten van Italiaanse pasta’s, krokante pizza ‘s en versgebakken broden. Aan de voorkant van het restaurant kun je ontbijten. Er is een deli aanwezig waar je verschillende type broden kunt bestellen, smoothies kan drinken, salades kan prikken, noem maar op. Voor het menu kun je de website van Royal98 bezoeken. Wil je je in Italië wanen voor niet al te veel geld? Ga dan zeker eens langs dit nieuwe tentje op de Damrak 98.

Prijsklasse: een pizza kost gemiddeld € 12

Ontbijten om 15:00 na je stap avond

Bartack is een nieuw restaurant van de eigenaren van Bar Spek. Sinds 28 oktober kun je hier langs voor ontbijt, lunch of diner. Ontbijt is de hele dag door te bestellen. Dus als je na het stappen om drie uur ’s middags wakker wordt… Kun je hier je ontbijtje bestellen en met je vrienden uitbrakken. Kijk op de website van Bartack voor meer informatie. Het is gelegen vlakbij het Rembrandtpark. Dus ook als je een keer in de buurt van het Rembrandtpark en krijg je trek. Aarzel dan niet en loop naar de Postjesweg 124.

Asian lover? De lekkerste Aziatische gerechten eet je op de wallen.

Voor al onze fans van Aziatisch eten is er nu: Dumdum Palace. Een nieuw restaurant waar je allerlei Aziatische gerechtjes kunt eten. Het is een restaurant van cateraars HotMamaHot. Het bestaat pas sinds 29 oktober en wordt geheid een favoriet van de Amsterdamse student. Niet alleen kun je er lekker eten maar je kunt ook heerlijke cocktails drinken aan de bar. De locatie van Dumdum Palace mag je niet tegenhouden (het zit namelijk op de Wallen). Maar de Wallen zijn meer dan een ‘redlight district’. Het is een bezoekje brengen meer dan waard. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Dumdum Palace. Ze zijn te vinden op Zeedijk 37.

Borrelen tot je erbij neer valt onder de 20 euro.

Borrl Kitchen is een nieuw restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, diner en ofcourse borrelen. Je kunt hier vooral leuk borrelen met lekkere hapjes en drankjes. Niet alleen op vrijdag, maar alle dagen van de week. Sinds 5 november kun je hier bijkomen van je werk/school. (Of gewoon voor de gezelligheid natuurlijk).

Kijk voor een sfeerimpressie op de website van Borrl Kitchen. Ohja, je kunt ze vinden op Plantage Kerklaan 41. Prijsklasse: Een borrelplate met een wijntje of biertje kost €17,50

Even lunchen in de jungle van Amsterdam Oost.

Benji’s is perfect voor een “groene” lunch in Amsterdam! Ze bestaan sinds 5 november en zijn dus gloednieuw. Het restaurant ziet er industrieel uit met veel groen wat het gezellig maakt. Op de website van Benji’s nodigen ze je graag uit om een keer langs te komen. Zo kun je kennis maken met het menu (van breakfast bowls tot aan broodjes rendang Benji’s heeft het). Het is een jungleachtige plek waar je voor een redelijke prijs heerlijk kunt ontbijten, lunchen en brunchen. Ze zijn te vinden op de Wibautstraat 196.

Volgende week maken we een lijstje met de leukste restaurants voor een onvergetelijke vriendinnenavond. Wil je die niet missen? Houd onze site dan goed in de gaten. Tot volgende week!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.