Skip to main content

Favoriete plekjes in Amsterdam

Amsterdam barst van de leuke spots. Het lijstje op mijn telefoon blijft maar groeien en ik heb nog lang niet alles gezien. Toch heb ik al een aantal favoriete plekjes gevonden, misschien zit er ook wat leuks voor jou tussen!

Kapitein Zeppos (centrum)

In een van de kleinste straatjes van Amsterdam bevindt zich restaurant Kapitein Zeppos. Hier kan je terecht om iets te drinken, te lunchen of te dineren. Zelf kom ik hier alleen om iets te drinken of te lunchen, aangezien het diner voor een student hier eerder aan de dure kant is. Het restaurant bestaat uit twee delen. De ene kant is overdekt met een doorschijnend dak, waardoor er veel licht binnenvalt. Overal staan bloemen en het voelt dan ook echt alsof je buiten zit. De andere kant van het restaurant heeft eerder het karakter van een oud jazzcafé. Af en toe worden er ook optredens gegeven. Aan sfeer dus geen gebrek!

Adres: Gebed Zonder End 5, 1012 HS Amsterdam

Bazar (de pijp)

In de welbekende Albert Cuyp ligt het restaurant Bazar. Ik kom hier zo vaak dat het bijna een overkill wordt. Wanneer ik met vrienden uit eten wil, gaan we bijna altijd hierheen. Het is goed bereikbaar, goedkoop, lekker en het gebouw zelf is prachtig. In de oude kerk kan je genieten van verschillende gerechten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De gerechten zijn allemaal rond de 12 euro en dan zit je ook wel echt goed vol. Verder staan er ook enkele vegetarische gerechten op de kaart. Voor elk wat wils dus!

Adres: Albert Cuypstraat 182, 1073 BL Amsterdam

Pisa (Zuid)

Het kleine gebouwtje op het Scheldeplein heeft het lekkerste ijs van Amsterdam. Dat is wat de beoordelingen zeggen en ik kan het alleen maar beamen. Mijn huisgenote en ik zijn hier vaak te vinden als pauze tijdens het studeren. Warm weer of niet, als ze open zijn gaan we. Niet alleen mensen uit de buurt komen hier een ijsje halen; er komen zelfs mensen met de auto speciaal voor het ijs. Een echte aanrader dus!

Adres: Scheldeplein 22, 1078 GN Amsterdam

Eye Filmmuseum (Noord)

Het Eye filmmuseum is één van de bekendste musea van Amsterdam. Het gebouw heeft een schuine vorm en bevat een bioscoop, een tentoonstelling, een restaurant, een terras en een giftshop. Je kan meerdere dingen combineren. Zo gaan veel bezoekers eerst naar de tentoonstelling en eten of drinken ze daarna wat in het restaurant. Ook kan je eerst eten bij het restaurant om daarna meteen door te schuiven naar de bioscoop. Voor studenten is het eten hier aan de dure kant, maar gezellig borrelen op het terras kan prima.

Adres: IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.