Skip to main content

Facebookpagina’s voor evenementen in Amsterdam

Stel: je gaat studeren in de hoofdstad van Nederland. Je ziet al helemaal voor je hoe je elke dag de geweldigste evenementen bezoekt. Maar hoe weet je wanneer je waar moet zijn? Het antwoord? Facebook! Deze Facebookpagina’s houden je up-to-date over Amsterdamse restaurants, lezingen, uitgaan en markten.

Het Parool (reviews en nieuws)

De digitale versie van Het Parool op Facebook! Volg Parool Stadsgids van Amsterdam voor reviews van restaurants, tips voor foodfestivals en meer! Op de pagina van Het Parool staan deze artikelen meestal ook, gecombineerd met het laatste nieuws. Als je wil weten hoe het er écht in de stad aan toe gaat, dan moet je bij PS Het Parool zijn.

Uit in Amsterdam (algemeen)

Misschien lees je hun blad weleens, als je in een restaurant op je eten wacht. Maar wist je dat ze ook een Facebookpagina hebben? Uit in Amsterdam post regelmatig items van de I Amsterdam-agenda voor film, theater, restaurants, muziek… zo mis je niets! Tip: Amsterdam 24H ─ 24 uur lang genieten van alles wat een bepaald stadsdeel te bieden heeft!

Universiteit van Amsterdam (lezingen)

Aan de andere kant, als je liever iets “nuttigers” doet, zoals naar lezingen gaan, like dan de pagina van de Uni. Universiteit van Amsterdam geeft updates over de meest interessante lezingen overal in de stad en alles wat met je studie te maken heeft. De lezingen van Room for Discussion zijn hier ook te vinden.

NDSM en Roest (van alles wat)

Als je gezellige dingen wil doen, dan zit je bij Werf NDSM (Amsterdam Noord) of café Amsterdam Roest goed. Van een hemelvaartsfestival tot een silent disco op het strand… Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan! De NDSM-werf is bovendien de plaats voor de maandelijkse markt de IJ-Hallen, waar je de meest bijzondere (tweedehands-)spullen vindt.

Noodlanding en Kiss All Hipsters (uitgaan)

Als je naar Paradiso gaat, heb je natuurlijk geen zin om die 5 euro te betalen. Dus hup, volg Noodlanding, like het event, en wees voor 3 euro binnen. Hetzelfde geldt voor Kiss All Hipsters: evenementen met indie music die door heel Nederland en Europa worden georganiseerd, ook in Melkweg of Paradiso.

Ten slotte: volg onze pagina Amsterdamstudentenstad.nl voor alles wat met Amsterdam en studeren te maken heeft!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.