Skip to main content

Een vreemde taal leren vanuit huis

Sinds de lockdown is het leren van een vreemde taal super populair geworden. En dat is niet voor niets, want hoe gaaf is het om een nieuwe taal te leren? Niet via een taalreis, maar gewoon vanuit onze eigen luie stoel. Het leren van een vreemde taal staat bij sommigen al langer op het wensenlijstje. Nu we toch thuis zitten en tijd over hebben, is dit het moment! Dus heb jij elke week wel wat uurtje over om een nieuwe taal te leren? Ga er dan voor! In deze blog vertel ik hoe je dit kunt aanpakken.

Duolingo

Een goede eerste stap is het downloaden van de gratis app Duolingo. Met deze app leer je op speelse wijze meer dan 20 talen, waaronder Engels, Spaans, Frans en Italiaans, Zweeds en zelfs Esperanto. Goed om te weten is dat je start vanuit het Engels, als je hier moeite mee hebt is het verstandig eerst je Engels bij te schaven. Bij iedere taal die je wil leren start je met een test die je niveau bepaalt. Vervolgens kun je aangeven hoe vaak je zou willen oefenen, dan kan Duolingo je helpen herinneren.

Netflix

Ja hoor, je leest het goed: Netflix! Heb je een keer minder zin om te leren en wil je eigenlijk chillen? Dan is de Google Chrome extensie ‘Language Learning with Netflix’ wat voor jou. Met deze extensie kun je Netflix kijken met de ondertiteling in twee talen: één regel in de taal die je kent en één regel in de taal die je wil leren. Stel dat je Frans wil oefenen, dan installeer je de extensie en kies je één van de Franse films uit de catalogus. Wanneer je met je muis over een woord in de ondertiteling gaat krijg je de afzonderlijke vertaling en mogelijke synoniemen te zien.

Italki

Daarnaast is er Italki, een online platform om je spreekvaardigheid, in welke taal dan ook, te verbeteren. Je kunt kiezen tussen hulpleerkrachten en taaldocenten die gediplomeerd zijn in lesgeven. Ze stellen zich voor via een video en geven hun beschikbaarheid aan. Daarnaast kun je zien wat een proefles en een echte les kost. Je kunt kiezen tussen een les van een half uur of een uur. Let op: alle lessen moeten 24 uur van tevoren worden geboekt. Het is dus niet zo dat je meteen aan de slag kunt. Heb je een match, dan worden Skypenamen uitgewisseld en belt de docent jou op het afgesproken tijdstip. Je betaalt via Italki-credits (ITC) die je kunt aanschaffen met een creditcard of bijvoorbeeld via PayPay.

Taaluitwisseling

Als je even krap bij kas zit, dan kun je ook voor een gratis taaluitwisseling gaan. Dit houdt in dat je op zoek gaat naar iemand die Nederlands wil leren en de taal spreekt die jij wil leren. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken een half uur de ene taal en een halfuur de andere taal te spreken. Naast dat je een taal leert, is het een leuke manier om met mensen in contact te komen in deze coronatijd. Het maakt niet uit dat jij in Nederland woont en de ander bijvoorbeeld in China, zolang je maar beschikt over een laptop met wifi en eventueel een headset. Let wel op het tijdverschil!

Is een nieuwe taal leren toch niet helemaal jouw manier om de lockdown door te komen? Gelukkig zijn er genoeg andere tips om je niet te vervelen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.