Skip to main content

Een verenigingsuitje organiseren tijdens de lockdown

Door het coronavirus en de lockdown zijn activiteiten ondertussen al een jaar niet meer helemaal hetzelfde. Er kunnen nu activiteiten worden georganiseerd met een maximaal aantal personen en mondkapjes mogen daarbij niet vergeten worden. Beetje bij beetje zijn er steeds meer mogelijkheden om weer zoals vanouds activiteiten te ondernemen. Onder andere voor studenten en verenigingen is dit weer een fijn vooruitzicht. Zeilen is één van de (buiten)activiteiten die sinds kort weer mogelijk is. Trommel je verenigingsvrienden op en ga samen het IJsselmeer op!

1 dag zeilen

We mogen weer zeilen met jongeren tot 27 jaar! Zeilen valt onder het buitensporten en aan dek van het schip hoef je géén 1,5 meter afstand te houden en géén mondkapje te dragen. Met je eigen team ga je een tjalk of klipper zeilen op het Markermeer. Hoe lekker klinkt dat? Je kunt met 8-25 personen op één boot. Dat maakt dit uitje perfect voor studenten- en studieverenigingen! Tijdens deze dag behandel je onder andere zeilen hijsen, koers varen, zeilen stellen en overstag gaan. Heb je geen idee wat deze termen inhouden? Geeft niet, ook voor niet ervaren zeilers is een dagje op het water een leuk uitje.

Het water op

Als je besluit een dagje te gaan zeilen, dan wordt er een hele dag voor je uitgestippeld. Het beginpunt is in Monnickendam, dit is zo’n 10 kilometer van Amsterdam! Ook voor omliggende steden zoals Utrecht, Delft en Rotterdam duurt de reis hierheen ongeveer een uurtje. Een complete dag zeilen kost je €59,00. In ruil hiervoor krijg je een volledige dag op het water. Deze ziet er als volgt uit: de dag wordt gestart met het klaarmaken van de zeilschepen en vervolgens worden er twee teams gevormd. Ieder team krijgt uitleg van de schipper en de matroos en zorgen ervoor dat jou aan geen kennis ontbreekt. Vervolgens wordt je zeemanschap getest en ga je met verschillende onderdelen aan de haal. Aan het einde van de dag sta je weer uitgewaaid en tevreden op de wal! De hele dag draait om het gezellig en actief samen bezig zijn en je krikt je zeil skills beetje op. Ook met het lekkere weer is deze activiteit weer eentje voor in de boeken!

Andere plannen?

Wil je niet met je vereniging op pad, maar organiseer je liever een ander uitje zoals een vrijgezellenfeest? Dan ben je bij Carpe Diem Sailing op het juiste adres. Zij regelen drankjes, eten en gezelligheid. Alles wordt van top tot teen geregeld zodat jouw vrijgezel een dagje kan genieten. Ook (kleine) trouwerijen zijn weer mogelijk aan boord!

Naast de fysieke activiteiten ook nog de online activiteiten levende houden? Dit zijn de leukste online activiteiten om met je vrienden te doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.