Skip to main content

Een passende behandeling voor studenten met een medicijnverslaving

Er zijn verschillende soorten verslavingen en één daarvan is medicijnverslaving. Als je lange tijd medicijnen slikt, dan kan het verslavend werken en kan het gevaarlijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Medicijnverslaving is echter niet zo bekend als alcohol- of drugsverslaving, daarom wordt er vaak niet op tijd ingegrepen. Gelukkig kunnen verslaafden geholpen worden bij CACN Verslavingszorg. In deze blog vertellen we meer over medicijnverslaving en hoe CACN kan helpen.

Wat is medicijnverslaving?

Medicijnverslaving houdt in dat iemand verslaafd is aan medicijnen die oorspronkelijk bedoeld waren als medicatie voor hun aandoening of blessure. Wanneer iemand deze medicijnen langer slikt dan eigenlijk nodig is, of meer dan is voorgeschreven, kan het gevaarlijk worden en een verslaving veroorzaken. Vaak begint het met pijnstillers, maar het kan ook zijn dat andere medicijnen verslavend werken. Als de patiënt op eigen houtje beslist om te stoppen met deze medicatie, dan kan dit leiden tot verschillende lichamelijke en mentale klachten, zoals angst, depressie, slapeloosheid, misselijkheid en meer.

Hoe kan CACN Verslavingszorg helpen?

CACN Verslavingszorg is een privékliniek die zich inzet voor het terugdringen van verslaving in Nederland. Ze bieden behandelingen aan voor allerlei vormen van verslaving, inclusief medicijnverslaving. Het doel van CACN is dat patiënten op lange termijn kunnen herstellen van hun verslaving. Ze bieden een individueel therapieprogramma dat gericht is op de oorzaken van een verslaving. Dit programma omvat psychotherapie, groepstherapie, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en nog veel meer. Daarnaast biedt CACN een medisch programma, dat onder toezicht van een ervaren arts wordt uitgevoerd om de medische aspecten van de verslaving te behandelen.

De behandeling

Als je besluit om bij CACN een behandeling te ondergaan, word je begeleid door hun ervaren team. Zij zullen je ondersteunen en begeleiden tijdens de behandeling en de kliniek biedt verschillende behandelingen aan voor medicijnverslaving. Na het eerste consult bepaalt de arts wat de beste behandeling is voor jouw individuele situatie. Sommige patiënten hebben baat bij een ambulante behandeling, terwijl anderen een klinische behandeling nodig hebben. Naast deze behandelingen zijn er ook allerlei workshops en informatieavonden beschikbaar voor patiënten en hun omgeving.

Nazorg

Het afkicken van medicijnen is geen makkelijke taak, maar het is wel mogelijk. Na afronding van de behandeling moet de patiënt nog een hele lange weg afleggen, waarin terugval een reëel gevaar kan zijn. CACN Verslavingszorg biedt professionele nazorg, zodat patiënten beter in staat zijn om zich te herstellen, weer een gezond leven te leiden en terugval te voorkomen. Patiënten krijgen tijdens deze nazorg een beperkte periode nog hulp en begeleiding van de kliniek.

Conclusie

Medicijnverslaving komt in Nederland helaas relatief vaak voor, maar gelukkig kan het behandeld worden. CACN Verslavingszorg is een kliniek die al jarenlang gespecialiseerd is in het ondersteunen van verslaafden bij hun herstel. Door het bieden van verschillende behandelingen, coaching, nazorg en individuele ondersteuning, is CACN Verslavingszorg in staat om patiënten te helpen weer een gezond en evenwichtig leven te leiden. Als jijzelf of iemand die je kent moeite heeft met medicijnverslaving, zou je ze kunnen doorverwijzen naar deze kliniek.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.