Skip to main content

Een motor in je studententijd

Is het altijd al een grote droom van jou geweest om motor te rijden? Zo vrij als een vogel door het land heen rijden en makkelijk langs alle files scheuren. Heerlijk! Hoe stoer zou het zijn als je een motor hebt tijdens je studententijd? Ik kan me goed voorstellen dat dit onmogelijk en vooral heel onrealistisch lijkt, maar het kan juist heel goed! Een motor tijdens je studententijd is onwijs cool, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De kosten bijvoorbeeld. Ik leg het je allemaal uit in deze blog. Lees je mee?

Motorrijbewijs

De eerste stap is natuurlijk je motorrijbewijs halen. In Amsterdam zijn er gelukkig meer dan genoeg rijscholen die jou graag leren hoe je moet motorrijden. Twijfel je nog of je het wel echt leuk vindt en het wel durft? Doe dan een proeflesje! Veel rijscholen geven jou deze kans, zodat je weet waar je aan begint. Als de proefles goed bevalt, dan kun je beginnen met lessen en het leren voor het theorie-examen. Voor een motorrijbewijs moet je, net als voor een autorijbewijs, een theorie- en praktijkexamen afleggen. Zou je graag voor de zomer al een motorrijbewijs hebben zodat je lekker kunt toeren in de zon? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een spoedcursus. Wie weet heb jij het rijbewijs dan al binnen een maand in de pocket!

Motor kopen

Je motorrijbewijs halen is één ding, maar een motor kopen kan iets lastiger worden. Een motor is over het algemeen best wel prijzig en als student ben je niet bepaald miljonair. Ga dus vooral op zoek naar een tweedehands motor. Hiervoor kun je kijken op bijvoorbeeld Marktplaats of een andere website met een tweedehands aanbod. Een tweedehands motor kost gemiddeld tussen de 2000 en 5000 euro.

De kosten

Behalve de kosten van de rijlessen en de aanschaf van de motor, komen er ook nog andere kosten bij kijken. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog een helm nodig en mooie, maar vooral goede motorkleding. Dat zijn de eenmalige kosten. Verder komen er nog jaarlijkse of maandelijkse kosten bij. Denk hierbij aan een motorverzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoudskosten en brandstof. Houd hier dus rekening mee!  

Op de motor naar college

Heb je jouw motorrijbewijs in de pocket en staat er een mooie motor voor de deur? Nice! Dan is het nu tijd om te toeren. Lekker naar het strand, een weekendje weg of gewoon een rondje door verschillende steden. En hoe gaaf zou het zijn als jij na de zomer op de motor naar college kunt? Dan maak je zeker indruk!

Ben je enthousiast geworden en wil je snel starten met rijlessen? Lees dan hier alles wat je wil weten over rijlessen in Amsterdam. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.