Skip to main content

Een groot verjaardagsfeest geven? Dat doe je zo!

Ben je binnenkort jarig en wil je dat groots vieren? Word je bijvoorbeeld 18, 21 of 25? Of heb je gewoon zin om eens groot uit te pakken? Dan is een groot verjaardagsfeest natuurlijk een geweldig idee. Maar hoe pak je zoiets nou eigenlijk aan, en waar begin je met organiseren? Wij geven je een aantal tips!

 

Bepaal je budget en de gastenlijst

Voordat je kan beginnen met het organiseren van het feest, is het goed om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen en wat je budget is. Daarom is het belangrijk om eerst te bepalen hoeveel geld je voor het feest over hebt. Bedenk daarna wie je wil uitnodigen. Dit hoeft natuurlijk nog geen precieze lijst te zijn, maar het is handig om een schatting te hebben van hoeveel gasten er ongeveer komen. Dan kun je daarna op zoek naar bijvoorbeeld een locatie, en eten en drinken dat past bij jouw budget en gastenlijst.

 

Zoek een geschikte locatie voor het verjaardagsfeest

Eén van de belangrijkste dingen van het feest, en vooral het ding dat je het langst van tevoren moet regelen, is de locatie. Bepaal eerst voor jezelf - ook afhankelijk van je budget - of je het feest thuis of op een andere locatie wil geven. Wil je het graag extern vieren? Ga dan op zoek naar een zaalverhuur bedrijf dat een passende locatie verhuurt, of bijvoorbeeld een bar of restaurant dat je af kan huren voor privé feestjes. Op zoek naar een gezellige locatie voor je verjaardagsfeest? Bekijk bijvoorbeeld de beste zaalverhuur in Amsterdam!

 

Regel het eten en drinken

Als je eenmaal een plek hebt gevonden en weet hoeveel mensen je wil uitnodigen, is het tijd voor de volgende stap: het eten en drinken. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken of je catering wil of het eten zelf maakt, wat natuurlijk ook weer afhankelijk is van je budget en het aantal personen. Heeft de locatie die je afgehuurd al catering erbij? Super handig natuurlijk! Als dat niet het geval is, kun je overwegen om externe catering te boeken. Of je kunt het eten en drinken natuurlijk zelf klaarmaken, zeker als de gastenlijst niet te groot is.

 

Decoratie en muziek

Zijn de grootste dingen zoals de locatie en het eten geregeld? Dan is het natuurlijk tijd voor de aankleding! Voor jouw grote verjaardagsfeest wil je natuurlijk goed uitpakken. Sommige locaties kunnen - in afstemming met jou - de decoratie, of een deel daarvan, regelen. Daarnaast heb je natuurlijk muziek nodig, zeker als je wil dat de gasten lekker zullen dansen. Huur je een DJ in? Of is een afspeellijst en een paar goede speakers genoeg?

 

Geniet van je feest!

Kortom; voorafgaand aan je feest zijn er een heleboel dingen om te regelen. Maar dit is natuurlijk ook alleen maar hartstikke leuk! Zo leef je helemaal toe naar jouw grote feest, en ben je er al lange tijd lekker mee bezig. En is alles af? Feesten maar!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.