Skip to main content

Drie mooie fietsroutes in Amsterdam en omgeving

Binnenkort wordt het weer lekker lenteweer. En wij keken er zeker naar uit! Lekker een drankje doen op een terrasje of lekker wandelen in de stad van Amsterdam. Maar ook de festivals komen er weer aan! In de omgeving van Amsterdam kun je ook veel mooie plekken ontdekken. En deze plekken zijn ook nog eens makkelijk te bereiken met je fiets! Wil jij even weg van het drukke studentenleven en je hoofd leegmaken? Wij hebben drie mooie fietsroutes gevonden die jij makkelijk kan afleggen.

1. De Ronde Hoep (Amstel)

De Amstel kronkelt door het centrum van Amsterdam naar het zuiden. Tijdens deze mooie fietstocht kan je het Amstelpark, het platteland van Noord-Holland en verschillende molens bewonderen. Deze fietsroute loopt voor een groot deel langs de mooie Amstel. Vanaf Amsterdam Centraal is de tocht 30 kilometer.

2. De Zaanse Schans

Deze fietsroute is iets langer dan de vorige: 45 kilometer. Je begint met een tochtje met de veerboot over het IJ, via Zaandam en de polders naar de Zaanse Schans. Hier vind je onder andere het Zaans museum en de Verkade Experience. Je kan ook even langs het bakkerijmuseum voor de lekkere koekjes of langs het pakhuis waar de klompen worden gemaakt. In de Zaanse Schans vind je ook veel molens en houten huisjes. Kortom: je kan genoeg doen en zien! Via Zaandijk en Westzaan kan je terugfietsen naar het centrum van Amsterdam.

3. Amsterdam - Haarlem

Wist je dat je ook kan fietsen naar Haarlem? Dus laat dat treinkaartje maar zitten! Deze fietsroute is iets meer voor de fanatieke fietsers. De afstand is namelijk meer dan 50 kilometer. Je kan via het Westerpark fietsen richting het noorden van Amsterdam. Je rijdt dan langs mooie natuurgebieden zoals Haarlemmerliefde en Spaarnwoude Houtrak. In Haarlem zelf vind je natuurlijk veel winkels, cafés en restaurantjes. Als je nog een lekker lenteweer hebt, dan kan je nog een lekker drankje doen om bij te komen. Maar je kan ook een stukje doorfietsen en naar het strand gaan. Onze blogger Neele heeft een tijd geleden ook een fietstocht tussen Amsterdam en Haarlem gemaakt. Lees in de blog wat zij ervan vond!

Met deze leuke en mooie fietsroutes kan je lekker je hoofd leegmaken. Zeker als je straks weer aan een drukke week moet beginnen. Maar het is ook goed voor je gezondheid! Zo heb je toch wel wat beweging en kan je al die junkfood ‘’wegfietsen’’.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.