Skip to main content

DOEN: bbqen in Amsterdam doe je zo!

De zomer van 2021 is niet fantastisch, máár laten we eerlijk zijn: er zitten best wat lekkere dagen tussen. En wat doe je het liefste op deze zomerse dagen? Juist: bbqen!

BBQEN IN AMSTERDAM

Heerlijk zijn die dagen, heel Amsterdam zit op de fiets, of op een bootje in de gracht om de meeste zonnestralen te pakken. Als student spring je natuurlijk het liefste op je fiets naar het dichtstbijzijnde Amsterdamse park om met vrienden de bbq aan te steken. Maar let op! Je mag niet in alle parken in Amsterdam bbqen. Waar dan wel? HelloFresh deed onderzoek en vertelt je waar je wél je bbq aan mag steken! Eén tipje van de sluier: in het Amsterdamse Bos ben je zeker welkom!

RECEPTEN VOOR OP DE BBQ!

Je kan natuurlijk naar de plaatselijke supermarkt gaan voor het gemarineerde vlees van de vleesafdeling, maar op zo'n mooie dag mag het eten best iets beter! HelloFresh komt daarom met de lekkerste recepten om te bbqen! Maar wist je dat je de erg veel recepten van HelloFresh gewoon kunt uitvoeren op de bbq? Superhandig, want dan kun je je HelloFresh bestelling op een mooie zomerse dag gewoon maken op de bbq in plaats van in de pan. Top idee!

TOETJES OP DE BBQ

Een toetje hoort erbij, vooral na een bbq. Marshmellows op een stokje is natuurlijk de meest bekende, maar wat dacht je van banaan met Rolo of gegrilde ananas. Verrukkelijk! Wil je liever iets kouds en fris? Dan is een fruitsalade natuurlijk altijd goed. Heb je geen zin om moeite te doen? Loop gewoon even naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn, Jumbo of Aldi voor een pak waterijsjes of Magnums. Heb je ijsjes over? Die deel je natuurlijk uit aan de andere levensgenieters in het park! Als jullie uitgegeten zijn, nemen jullie uiteraard al jullie zooi mee!

BBQ SCHOONMAKEN

Het stomste klusje is toch wel de bbq schoonmaken, maar er zijn een paar trucjes waardoor je het rooster in een mum van tijd weer blinkend schoon hebt. Allereerst zorg je voor één of twee citroenen. Die snijd je door de helft en prik je - als de bbq nog heet is - op een vork. Dan schrob je met wat kracht met de citroen over het rooster. Probeer er zoveel mogelijk af te halen, want al het aangekoekte dat je er nu af krijgt is mooi meegenomen. Eenmaal thuis zet je het rooster in een emmer met kokend water en twee eetlepels baking soda. Dit koop je gewoon voor een euro bij de supermarkt. Dit laat je een nachtje staan. De volgende dag krijg je met gemak de overige resten van het rooster af. Tot slot nog even een sopje er overheen of laat 't een keertje mee draaien in de vaatwasser en het rooster is good to go!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.