Skip to main content

DIY: Glühwein maken

Het wordt kouder buiten en de winter doet nu langzamerhand echt zijn intrede. Baal jij ook zo van die kou? Daar hebben wij van een oplossing voor! Wie zegt dat de winter geen voordelen heeft? Een glas homemade glühwein helpt zeker om in de juiste winter spirit te komen. Wij zochten voor je uit hoe je de lekkerste home-made glühwein maakt binnen een fijn studentenprijsje!

First things first, wat heb je nodig?

• Rode wijn
• Sinaasappel
• Citroenpartjes
• Kaneelstokje
• Kruidnagel
• *Eventueel suiker

Al deze benodigdheden kan je scoren bij verschillende budgetvriendelijke supermarkten. Voordeel: de glühwein smaakt nog beter met de juist wat goedkopere rode wijn! Je kunt dus gemakkelijk, snel en goedkoop voor jouw huisgenootjes of familie binnen no-time wat lekkers op tafel hebben!

Let’s get started

Wanneer je graag de glühwein op traditionele wijze wilt bereiden, ga je als volgt te werk: je giet de rode wijn in een pan, hier voeg je een gebroken kaneelstokje aan toe en drie kruidnagels. Vervolgens verwarm je heel zacht de pan, zonder dat het gaat koken. Je wilt immers niet bij de traditionele glühwein dat de alcohol verdampt. Daarnaast snijd je de sinaasappel en citroen in partjes. Deze doe je bij het mengsel naar smaak. Als laatste stap giet je het mengsel door een zeef en kan je tot slot eventueel suiker toevoegen om de glühwein wat zoeter te maken.

Alcoholvrije versie

Wil je liever een alcoholvrije versie op tafel? Geen probleem! Deze is namelijk net zo lekker en makkelijk te bereiden!

Wat heb je hiervoor nodig?
• Appelsap (2 liter)
• Kaneelstokje
• 2x anijssterren
• 4x kruidnagels
• 2x geschilde gemberwortel
• *Eventueel suiker

Meng twee liter appelsap met een kaneelstokje, de anijssterren, vier kruidnagels en de kleine geschilde gemberwortel. Verwarm het mengsel, maar laat het niet koken. Vervolgens laat je het mengsel op een laag vuurtje staan voor de gedurende 10 minuten. Hierdoor kunnen de specerijen goed intrekken. Hierna giet je (net als de traditionele versie) het mengsel door een zeef. Hier kan je tot slot eventueel nog wat suiker aan toevoegen. Je alcoholvrije glühwein is klaar om geserveerd te worden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.