Skip to main content

Dit zijn dé must-reads van 2016!

Het lijkt wel alsof 2016 pas net begonnen is, maar het jaar is al weer bijna afgelopen. Met je neus in de schoolboeken, papers en PowerPoints heb je misschien een aantal interessante boeken gemist. Hierom hebben wij de ‘must read’ boeken van 2016 nog even voor je op een rijtje gezet.

Harry Potter en Het Vervloekte Kind (oftewel ‘Harry Potter and the Cursed Child’)

Jaren geleden hebben we gedroomd van een nieuw Happy Potter boek en het is nu eindelijk zo ver! J.K. Rowling heeft samen met Jack Thorne en John Tiffany het 8e Harry Potter verhaal uitgebracht. N.B. Dit verhaal is geschreven als toneelstuk en wordt uitgegeven in scriptvorm!

Toen het donker werd

Als één van Nederlands grootste trillerschrijfsters heeft Simone van der Vlugt dit jaar uiteraard weer een boek uitgebracht. Na bestsellers als ‘De Reunie’ en ‘Vraag niet waarom’, neemt zij je mee in het leven van Sascha, wiens man Menno op geheimzinnige wijze de gokschulden van hun puberzoon aflost. Sascha zet alles op alles om de leugens van haar man te ontrafelen, maar tegen welke prijs?

Grey

In dit lijstje kunnen we het 4e deel van deze bestseller-serie natuurlijk niet vergeten. E.L. James heeft genoeg fantasie en hartstocht om het zo ver te schoppen als J.K. Rowling! Christian Grey is de soort man die alles onder controle heeft, alles behalve zijn gevoelens voor Anastasia. Maar houdt zij het wel vol met zijn dwangmatige behoefte tot controle? En zijn duistere seksuele verlangens?

Huidpijn

Saskia Noort, dé #1 op het gebied van trillers op de Nederlandse markt. Na de verfilmingen van ‘De Eetclub’, ‘Terug naar de Kust’ en ‘De Verbouwing’ typt deze geboren schrijfster nog regelmatig hele verhalen vanaf haar tweede huis op Ibiza. Zoals ook ‘Huidpijn’, Van Noorts nieuwste werk. Waarin Anne, Nederlands populairste BN’er, net als iedereen een duistere kant heeft. Maar deze diepe geheimen zetten voor Anne álles op het spel.

Ons creatieve brein

Dick Swaab werd wereldberoemd om zijn werk met de sekseverschillen in de hersenen. De neurobioloog stelt nu dat onze hersenen onze levens bepalen. In het schitterende geïllustreerde ‘Ons creatieve brein’ legt hij onder andere uit waarom ieder mens anders is, wat creativiteit precies is, hoe je het kan stimuleren, maar ook wat voor nut dat heeft. Kunst en muziek zijn niet alleen communicatiemiddelen, maar kunnen ook als medicijn ingezet worden. Dick Swaab legt uit hoe dat werkt en waarom.

Judas

We zijn allemaal nog wel bekend met de ‘knuffelcrimineel’ die Willem Holleeder heet. Met zijn huishoudelijke vijandigheid waren we alleen niet zo bekend. 30 jaar lang heeft hij zijn bloedeigen familie (en aanverwanten) afgeperst, geterroriseerd, bedreigd, mishandeld en overheerst. In ‘Judas’ staan Astrid en Sonja Holleeder op tegen hun criminele broer door bloot te leggen hoe het was om met die man te leven.

Natuurlijk waren er nog véél meer toppers, maar hiermee kom je vast de rest van het jaar wel door! Ook nieuwsgierig naar de beste series? We maakten eerder een selectie van de beste Netflixseries!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.