Skip to main content

Dit zijn de leukste boeken om mee te nemen op vakantie

Ga jij deze zomer op reis? Neem dan een leuk boek mee. Heerlijk vermaak voor onderweg of op het strand! Hier lees je welke boeken echt de moeite waard zijn.

To All The Boys I’ve Loved Before

Afgelopen zomer verscheen To All The Boys I’ve Loved Before op Netflix en het was een hit! De film is gebaseerd op een boek van Jenny Han. Het boek gaat over Lara Jean, die iedere keer als ze verliefd is op een jongen een liefdesbrief schrijft. Deze brieven houdt ze normaal gesproken voor zichzelf, maar komen dan plotseling bij de jongens in kwestie terecht. Dit zorgt voor veel veranderingen in haar leven. Het boek is misschien wat kinderlijk, maar het is erg grappig geschreven. Daarnaast kun je hiermee heerlijk ontspannen na al die moeilijke teksten die je voor je tentamens hebt moeten lezen! Ben je een snelle lezer? Neem dan ook de andere twee delen uit deze serie mee.

Eleanor Oliphant is Completely Fine

Dit boek, geschreven door Gail Honeyman, gaat over een vrouw die na een moeilijke jeugd een saai, maar rustig leven leidt. Ze vindt zelf dat ze “completely fine” is, maar komt er gedurende het boek achter dat dit niet zo blijkt te zijn. Ze maakt vervolgens grote veranderingen in haar leven mee, die een heftige impact op haar hebben. Het boek snijdt zware onderwerpen aan, maar het is toch humoristisch geschreven. Hierdoor is het fijn vakantievoer!

The Rosie Project

Graeme Simsion schreef in 2013 The Rosie Project. Dit boek geeft een kijkje in het leven van Don, een slimme professor met het syndroom van Asperger. Hoewel hij vaak moeite heeft met het begrijpen van andere mensen, wil hij graag een vrouw in zijn leven. Ondertussen leert hij Rosie kennen, die op zoek is naar haar biologische vader. Don helpt haar met de zoektocht. Rosie en Don hebben een hele andere kijk op het leven, wat zorgt voor veel grappige momenten. Het boek is simpel geschreven en erg grappig! Bevalt dit boek goed? Dan is The Rosie Effect ook een aanrader.

My Sister’s Keeper

Dit boek van Jodi Picoult is heftig, maar erg mooi. Houd jij van een tranentrekker? Dan is dit boek echt iets voor jou. In het boek volg je het verhaal van Anna, die als jong meisje al veel tijd in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Niet doordat ze zelf ziek is, maar doordat ze regelmatig donor is voor haar zieke zus, Kate. Anna besluit echter dat ze dit niet langer wilt, wat het gezinsleven op zijn kop zet.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.