Skip to main content

Dit zijn de beste studieplekken in Amsterdam!

Studeren op je kamer of in de UB; het is soms ook lekker om een andere plek op te zoeken om aan je studie te werken. Amsterdam is een grote stad, waardoor er een ruim aanbod is aan verschillende studieplekken. Een keuze maken kan dus lastig zijn. Maar dat is verleden tijd, want wij hebben de beste plekken om te studeren in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet!

1. CT Coffee & Coconuts

Neem je laptop mee en ga lekker zitten bij Coffee & Coconuts, gevestigd aan de Ceintuurbaan of het Gustav Mahlerplein. Hier zitten regelmatig studenten dus je zal niet de enige zijn. Tijdens het harde studeren kun je ook even genieten van een koffietje of een verse kokossap. Er zijn een aantal studieplekken beschikbaar, dus wees op tijd!

2. Het Volkshotel 

In de 'Werkplaats' van het Volkshotel kun je gebruik maken van hun stoelen, tafels, stopcontacten en WiFi. Hierdoor kun je meteen beginnen met studeren. Zin in iets lekkers? Je kunt drankjes en eten bestellen aan de bar. Deze studieplek is gevestigd aan de Wibautstraat in Oost.

3. OBA

Wellicht heb je al wat studie-uren hier doorgebracht, maar deze plek kan niet ontbreken in dit lijstje. OBA heeft 28 vestigingen in de stad, dus er zit vast eentje in de buurt van jouw huis. De meeste kans voor een plekje heb je in de centrale bibliotheek op het Oosterdok. Deze locatie heeft slechts 750 studie plekken. Reserveren is niet verplicht en je mag je eigen snacks meenemen. Handig! :)

4. Anne & Max

Anne & Max staat bekend als 'de huiskamer' van de stad. Naast lekkere koffie en gezonde broodjes, kun je gebruik maken van hun stopcontacten en goede WiFi. De meeste vestigingen zijn doordeweeks rond 08.00 uur open, dus je kunt er al vroeg naartoe om te studeren. Let op: in de meeste vestigingen zijn er speciale hoekjes waar je met een laptop mag zitten. Dit om te voorkomen dat het hele restaurant vol zit met laptops.

5. Studeren in stilte - de Posthoornkerk

In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek organiseert Stadsherstel tijdens de tentamenperiode 'studeren in stilte'. Voor deze activiteit is reserveren vereist. Houd de website van Stadsherstel goed in de gaten om tijdig een plekje te reserveren voor de aankomende tentamenperiode. 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.