Skip to main content

Dit kun je worden met de studie Voeding en Diëtetiek

Een diëtist roept al gauw een beeld op van een persoon die de hele dag door mensen adviseert over hoe ze moeten afvallen. En waar dit misschien voor een deel klopt, strekt diëtetiek tegenwoordig veel verder dan je denkt. Voeding wordt, zoals je misschien wel merkt, een steeds groter en belangrijker thema in de moderne samenleving. Met een diploma Voeding en Diëtetiek kan je dan ook vrijwel alle kanten op!

Voeding in de moderne maatschappij

Een opleiding Voeding en Diëtetiek is er zo’n een die constant evolueert. En dat is niet gek, sinds het voedingslandschap óók steeds verandert. Nieuwe voedingstrends gaan viraal op sociale media en worden vervolgens geïntegreerd in onze dagelijkse schema’s. Je zou dat een aardige shift kunnen noemen van de kook- en dieetboeken die onze moeders vroeger grondig doorspitte!

Veganistisch, paleo, keto of koolhydraatarm: er zijn flink wat dieettrends de revu gepasseerd de afgelopen jaren. Bij het woord dieet denken we onterecht al gauw aan mensen die moeten afvallen en daarvoor hun inname verlagen. Maar als diëtist ben jij veel meer bezig met het grotere plaatje. Het dieet is simpelweg namelijk het voedingspatroon van een persoon – en deze is veelzeggender dan je in eerste instantie zou denken! 

Een breed werkveld

Als diëtist ben je namelijk voornamelijk een handvat voor mensen die problemen ervaren met hun dieet – of dat nu betekent dat ze moeten afvallen, aankomen of op gewicht moeten blijven. Maar je opleiding voeding en diëtetiek leidt je niet alleen maar naar het beroep diëtist - integendeel! Bezig zijn met voeding kan in vrijwel elke vorm die jij voor je ziet. 

Wat dacht je ervan om aan de slag te gaan als voedingsvoorlichter, of te werken bij een organisatie als het voedingscentrum? Ben je commercieel ingesteld, dan kan je ook prima aan de slag als trade marketeer of consultant. Of misschien wil je wel wat creatiever bezig zijn, en kies je voor een baan in product design of als foodblogger. Ook een wetenschappelijke master, zoals Nutrition and Health, is niet uitgesloten. De opties zijn echt eindeloos! Met een diploma Voeding en Diëtetiek ben je in ieder geval verzekerd van een afwisselend en uitdagend werkveld, dat constant onderhevig is aan verandering.

Hoe jouw studie eruit ziet

Vrijwel elke hogeschool biedt een studie Voeding en Diëtetiek aan. Met deze voltijds studie van vier jaar word je klaargestoomd voor het vak. Maar ook bij organisaties zoals nti.nl kan je de studie volgen - en dan ook nog eens prima combineren met je baan. Deze is opgedeeld in drie jaar, waarin je in het eerste op zoek gaat naar de basis met vakken als voedingsleer, anatomie en diëtistisch consult. Tijdens het tweede jaar mag je meer de diepte in, en leer je meer over de gedragsbeïnvloeding en het psychologische gevolg van voeding. Interessant! In het laatste jaar rond je je studie af met een afstudeeronderzoek en stage voor die nodige praktijkervaring.
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.