Skip to main content

Dit heb je nodig als je op jezelf gaat wonen

Heb je na lang zoeken eindelijk een huisje gevonden? Yeah, gefeliciteerd! Een kamer, studio of appartement vinden in Amsterdam is niet makkelijk, dus dit mag groots gevierd worden! Na het feestje is het wel tijd om de nodige dingen aan te schaffen. Maar wat heb je eigenlijk nodig als je op jezelf gaat wonen? 

Internet- en tv-abonnement 

Zeker in deze tijd heb je internet en TV nodig. Hoe ga je anders al die online colleges volgen? Regel dit snel, want soms duurt het even voordat je het in huis hebt. Het is slim om van tevoren te vergelijken. Niet alleen qua prijs, maar ook bijvoorbeeld de snelheid van het internet, de zenders van de tv en natuurlijk de voorwaarden. Als (aankomende) arme student wil je natuurlijk niet te veel betalen of ergens te lang aan vastzitten. Logisch!

Keukengerei en servies

Het verschilt natuurlijk per huis wat je nodig hebt. In een studentenhuis kun je meestal gebruik maken van pannen, borden, glazen en bestek dat al in de keuken ligt. Chill! Maar als je alleen in een studio gaat wonen, dan moet je dit zelf regelen. Bij de IKEA vind je superveel handige spullen voor weinig geld, dus dat is zeker een bezoekje (op de website) waard!

Bed en bank

Misschien wel de twee grootste uitgaves: een bed en een bank. In een kleine studentenkamer past natuurlijk geen bank, maar dan kun je wel gaan voor een slaapbank! De slaapbanken van tegenwoordig zijn best mooi en liggen heerlijk. Niet zo hard als die je van vroeger kent. Als je een studio of appartement hebt gescoord, dan heb je waarschijnlijk wel ruimte voor een bed én een bank. Om nog wat ruimte te besparen kun je kiezen voor een bed en bank met opbergruimte eronder. Superhandig om spullen op te bergen die je nooit gebruikt!

Kledingkast

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je beter voor een handige, grote kledingkast kunt gaan in plaats van voor een supermooie. Van die mooie antieke kasten zijn natuurlijk supergaaf, maar die zitten zo vol! En vaak heb je ook geen hanggedeelte erin, waardoor je nog een kledingrek ernaast moet zetten. Je kunt beter gaan voor een grote kast, die zo ver mogelijk de hoogte in gaat. Hoe hoger de kast, hoe meer je kwijt kunt. Terwijl je niet meer ruimte in beslag neemt. Ideaal!

Tv

Oké, een tv is misschien niet per se nodig, maar wel heel chill om te hebben! Als je straks in een studentenhuis gaat wonen, mag je er wel vanuit gaan dat je regelmatig dagen zal hebben met een flinke kater. Hoe lekker is het als je op die dagen languit op de bank kan liggen en op tv de beste series en films kunt kijken? Of verplaats je tv tijdelijk naar je bed; nog beter! Maar natuurlijk ook op avonden zonder kater is het lekker om af en toe eens voor de buis te hangen. Je kunt tegenwoordig voor een prima prijsje een tv scoren, maar je kunt er ook één vinden in de kringloopwinkel of op Marktplaats! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.