Skip to main content

Deze verzekeringen zijn onmisbaar voor studenten!

Studenten zijn jong, energiek en altijd bezig met van alles. Denk aan gezellige borrels en avondjes uit met vrienden tot die vervelende tentamenweken. Omdat je als student vaak een krap budget hebt, is het lastig om snel vervanging te regelen als je spullen beschadigd raken of verloren gaan. Verzekeringen kunnen dan een uitkomst bieden. Bovendien zijn sommige verzekeringen wettelijk verplicht voor iedereen, dus ook voor studenten. Welke verzekeringen je precies nodig hebt, hangt helemaal af van jouw situatie. Wij hebben in ieder geval een aantal handige verzekeringen op een rijtje gezet.

Zorgverzekering

Een goede zorgverzekering van Allianz Direct is gewoon onmisbaar vanwege de specifieke voordelen die het biedt. Naast het verplichte basispakket, dat bij elke verzekeraar hetzelfde is, zijn er speciale aanvullende pakketten voor studenten beschikbaar. Deze pakketten bevatten vaak extra's zoals fysiotherapie en dekking voor ongevallen in het buitenland. Dit is vooral handig voor actieve studenten die sporten of veel reizen. Daarnaast kunnen studenten profiteren van lagere premies door hun gezonde levensstijl en door te kiezen voor een hoger eigen risico. Resultaat? Kortingen op de maandelijkse premie.

Reisverzekering

Dus, ben jij vaak voor studie, stage of vakantie in het buitenland? In dat geval heb je een goede reisverzekering nodig. Deze verzekering dekt je tegen risico’s zoals verlies van bagage, medische kosten bij ongelukken of ziekte en zelfs annuleringskosten bij onverwachte gebeurtenissen. Ongeacht of je kiest voor een doorlopende of een kortlopende verzekering, het biedt niet alleen financiële zekerheid, maar ook praktische hulp in noodsituaties. Dit wil je echt hebben in landen met hoge medische kosten. Voor studenten die regelmatig internationaal reizen, biedt een reisverzekering gemoedsrust en bescherming tegen onverwachte uitgaven, zodat je zorgeloos kunt reizen.

Inboedelverzekering

Een goede inboedelverzekering is handig voor studenten die op kamers wonen. Het biedt bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen zoals brand, diefstal of waterschade. Ook al staan er in een studentenkamer vaak goedkope meubels en apparatuur, de kosten van bijvoorbeeld een inbraak kunnen flink zijn. Met een inboedelverzekering zijn deze kosten gedekt, zodat je niet ineens voor hoge vervangingskosten komt te staan. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingsopties—van basis tot uitgebreid en allrisk—zodat je de verzekering kunt afstemmen op wat jij nodig hebt en wat binnen je budget past. Zo woon je met een gerust hart, zonder je zorgen te maken over onverwachte schade aan je spullen. En heb je een eigen woning? Dan heb je een woonverzekering, maar ook misschien een verzekering nodig om je zonnepanelen te beschermen. Klik voor meer informatie over dit onderwerp!

Creditcard verzekering

Het kan ook slim zijn om een creditcard aan te vragen, ondanks dat veel mensen terughoudend zijn. Studenten creditcards bieden veel voordelen, zoals een gratis aankoopverzekering voor een bepaalde periode. Dit kan van pas komen bij onverwachte situaties tijdens je studie, zoals verlies of diefstal van aankopen, of bij verzekeringen voor reizen die je met de kaart boekt. Zo krijg je niet alleen financiële flexibiliteit, maar ook gemoedsrust en kun je veel beter je geld beheren zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Rechtsbijstandverzekering

Een goede rechtsbijstandverzekering is echt nodig, omdat het je beschermt tegen de hoge kosten die juridische problemen met zich mee kunnen brengen. Of je nu gedoe hebt met je huisbaas, een conflict over een contract, of problemen in het verkeer, deze verzekering zorgt ervoor dat je juridische ondersteuning kunt krijgen zonder dat je je druk hoeft te maken over de kosten van een advocaat of het proces. Dit is vooral waardevol voor studenten en jongeren, die vaak in nieuwe en complexe situaties belanden waarbij juridische kennis noodzakelijk is, zoals bij problemen met je huur of contracten. Welke verzekeringen heb jij?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.