Skip to main content

Deze apps moet je als student zeker installeren

Voor veel studenten is het je beste vriend en tegelijkertijd je ergste vijand: je smartphone. Enerzijds is een mobiele telefoon tegenwoordig onmisbaar in het dagelijks leven. Anderzijds is het een enorme bron van afleiding en kost het je veel tijd en energie. Ook ik voel deze tweestrijd dagelijks. Besluit ik hem eindelijk eens weg te leggen, verdwaal ik op weg naar een afspraak. Heb ik behoefte aan contact, krijg ik van niemand een appje. Toch blijkt dit vervelende ding erg handig in het leven als student. Er bestaan tegenwoordig ontelbaar veel verschillende apps, waarvan vele zeer nuttig voor studenten. Handige apps die je kunnen helpen met dingen die je wilt weten of moet doen. Om je telefoon op een positieve manier te gebruiken, vertel ik je in deze blog over een aantal apps die iedere student moet installeren.

To-do lijstjes

 Het studentenleven is druk. Veel studenten hebben naast hun studie nog veel andere bezigheden. Dit zorgt ervoor dat je veel te doen hebt en veel moet onthouden. Om je taken, verantwoordelijkheden en gedachtes op orde te hebben, kun je gebruik maken van de app Wunderlist. Deze app biedt je de mogelijkheid om geavanceerde to-do lijstjes te maken. Je kunt gemakkelijk taken afvinken, deadlines stellen voor jezelf of je lijst delen met vrienden of familie. Bovendien kun je een lijstje op elk moment aanpassen of aanvullen. Zo vergeet je nooit meer om die ene Tikkie te betalen of mail te beantwoorden!

Transport

Als student ben je vaak onderweg. Naar je (bij)baan, naar vrienden, lekker even naar je ouders. We maken graag zo goed mogelijk gebruik van dat gratis studenten OV!
Om je reis te plannen, zijn er de bekende apps 9292 en de NS-app. Deze helpen je zo snel en gemakkelijk mogelijk van A naar B te komen. Maar, wist je dat NS ook andere handige apps heeft? Zo bieden ze ook NS Extra, NS Flex en NS international.  

Bankieren

We kunnen er tegenwoordig niet meer onderuit: iedereen maakt gebruik van mobiel bankieren. Tikkie hier, betaalverzoekje daar: het tijdperk van rondjes geven of contant betalen is voorbij. Zorg dat je de app van jouw bank hebt geïnstalleerd, zodat je jouw vrienden snel terug kunt betalen en altijd inzichten heb in je eigen financiën.

Duurzaam en betaalbaar leven

Er bestaan tegenwoordig verschillende apps die je helpen om bewuster te leven. Denk aan duurzaam leven, geld besparen of een combinatie hiervan. Een mooi voorbeeld dat hierbij past is de app ‘Too Good to Go’, die de mogelijkheid biedt een goedkoop pakket vol eten te bestellen dat over is bij winkels of restaurants. Ook bestaat er de app Freemi, waar mensen gratis spullen kunnen aanbieden en uitkiezen. Ideale mogelijkheden om voeding en voorwerpen een tweede leven te geven en tegelijkertijd veel geld te besparen!

Tot rust komen

Een smartphone zorgt voor veel prikkels en afleiding en maakt het alledaagse leven vaak nóg drukker. Echter, er zijn ook apps ontwikkeld om je telefoon juist te gebruiken om tot rust te komen. Apps die je helpen met mindfulness, een goede nachtrust of gewoon eens even goed op adem komen. Bekende namen zijn Headspace en Stop, Breathe & Think. Het zijn beide laagdrempelige apps, geschikt voor beginnende tot gevorderde mindfulness beoefenaars.

Als je eenmaal al die onmisbare apps op je telefoon hebt, wil je graag dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Daarom is het verstandig een degelijk telefoonhoesje aan te schaffen dat goede bescherming biedt. Op zoek naar een goed en mooi hoesje? Neem dan eens een kijkje op deze website, die voor veel soorten telefoons hoesjes aanbiedt. Ook bieden ze de nieuwe Huawei P10 Lite hoesjes, Samsung Galaxy of Apple iPhone.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.