Skip to main content

Deze 4 noodnummers moet je in je telefoon opslaan

Ben je als student net naar Amsterdam verhuisd? Dan zijn er allerlei zaken waar je aan moet denken om je nieuwe leven hier volledig op de rit te krijgen. Een van de dingen die veel studenten vergeten, is het opslaan van noodnummers voor wanneer er iets faliekant misgaat. Maar welke nummers kun je het beste opslaan? In deze blog bespreken we de 4 belangrijkste nummers die zeker in je telefoon moeten staan.

Slotenmakers

In de eerste plaats is het belangrijk om als student het nummer van een slotenmaker in je telefoon op te slaan. Vrijwel iedere student zal namelijk een nacht meemaken dat ze net wat te veel hebben gedronken en hierdoor hun sleutels kwijtraken. Daardoor sta je ineens voor de deur van je kamer zonder naar binnen te kunnen. Door middel van een slotenmaker die 24 uur per dag bereikbaar is, zoals Slotenmaker365, kun je ervoor zorgen dat je deur toch nog opengaat. Ook kun je slim zijn door reservesleutels van je kamer te laten maken en ergens anders in huis te verstoppen. Dat scheelt een hoop problemen!

De politie

Ten tweede is het aan te raden om het nummer van de politie in je telefoon te hebben staan. Dit is belangrijk in geval van nood. Een goed voorbeeld van zo'n situatie is als je door iemand wordt bedreigd of als er bij je wordt ingebroken. Door het nummer van de politie in je telefoon op te slaan, kan er snel hulp komen!

Je bank

Verder zal het nummer van je bank opslaan op een dag erg belangrijk kunnen zijn. In geval van diefstal van je portemonnee kun je onmiddellijk contact opnemen met de bank en ervoor zorgen dat jouw pinpas meteen geblokkeerd wordt. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld.

Een direct familielid of je beste vriend

Tot slot is het verstandig om een nummer van een familielid of van je beste vrienden snel te kunnen invoeren. Bijvoorbeeld met een sneltoets. Dit is vooral belangrijk als er geen andere mensen in de buurt zijn op wie je kunt vertrouwen. Kies minimaal een persoon waar je op kunt rekenen. Het ziekenhuis of je verzekering zal deze persoon altijd bellen als er iets ergs gebeurt.

Door de nummers altijd bij de hand te hebben, kun je snel handelen in elke noodsituatie. Super belangrijk!
 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.