Skip to main content

De vijf meest bijzondere sportactiviteiten in Amsterdam

Uiteraard hebben we het natuurlijk altijd ‘enorm’ druk met school en vliegen de slappe excuses ons om de oren, maar met deze wel heel bijzondere sporten heb jij een mooie ervaringen te delen tijdens feestjes! Dit zijn de vijf meest bijzondere sportactiviteiten in Amsterdam.

Yoga in het park

We trappen even kalm af. Al hoewel, ook yoga kan als zeker als intensief beschouwd worden. Je bouwt misschien geen ijzersterke conditie op, de verschillende poses schijnen het lichaam nog aardig te kunnen belasten. Een beetje rekken en strekken kan ook zeker geen kwaad wanneer je de hele dag in de collegezaal doorgebracht hebt. Onder andere In Your Elements organiseert elke dinsdag en donderdag yogalessen in het Vondelpark.

Skaten

Ik ben persoonlijk totaal geen held met wielen onder mijn voeten, maar toch zijn er een hoop mensen waarbij het er wel elegant uitziet. Skaten is een sport die je naar eigen intensiteit kunt aanpassen. Daarnaast is het mogelijk om grotere afstanden af te leggen. Zie je nog eens wat van Amsterdam! Skaten kan in je eentje, maar in een klein groepje brengt het net even wat meer gezelligheid met zich mee. Mocht je na het skaten de verbrande calorieën weer aan willen vullen, dan is het een optie om langs te gaan bij het SkateCafe in Noord. Hier kun je van woensdag tot en met zondag ook dineren. Ideaal!

Paintballen

Deze sport ligt meer in mijn straatje! Schraap een groep vrienden bij elkaar, trek een camouflagepak aan en vergeet niet stoer te kijken terwijl je het paintballgeweer van verfballetjes voorziet. Paintballen lijkt misschien meer amusement, maar na 10 minuten vol focus en adrenaline je tegenstanders benaderen denk je daar wel anders over. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Paintball-centrum

Kung Fu

Is Bruce Lee jouw held en voel jij iets voor een sport met een lange, Oosterse geschiedenis? Dan is Kung Fu wellicht iets voor jou. Vechtsporten zijn er in allerlei soorten en maten, maar Kung Fu zit vol met tradities, uitzonderlijke technieken en bovenal: respect voor elkaar. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan even op Kung Fu Amsterdam en laat je inspireren.

BMX rijden

Is de mountainbike jou te groot? En gaat de racefiets jou te snel? Probeer dan een keer de BMX fiets. Bij Skateland leer je de basics van BMX en werk je langzamerhand toe naar toffe stunts. Ook is het bijbehorende terrein geschikt voor een trail, waardoor je de geoefende skills ook nog eens uit kunt voeren.

Dit waren wellicht niet de meest extreme sporten, maar het gaat al wel verder dan voetballen in een vriendenteam waar het vooral om de derde helft gaat of een rondje hardlopen in het Vondelpark. Wie weet zit jouw roeping hier ook tussen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.