Skip to main content

De vele voordelen van een sim only abonnement

Je kent vast iemand in je omgeving die standaard elke maand een onrealistisch bedrag uitgeeft aan zijn of haar telefoonabonnement. Sterker nog, misschien ben je die persoon zelf wel! In de digitale maatschappij waarin we leven lijken contante bereikbaarheid en sociale media te regeren. Telefoonabonnementen vliegen je dan ook om de oren. Maar wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders (nog) een sim only abonnement heeft? Waarom dat ook in jouw voordeel kan werken, lees je hier!

Kostenbesparing

Misschien wat voor de hand liggend, maar wel vaak dé reden om voor sim only te gaan, is de besparing van je maandelijkse kosten. Met een sim only betaal je namelijk alleen maar voor het abonnement, en niet voor het toestel. Hoewel je deze natuurlijk wel in één keer los aanschaft, kan je daarna zo lang als je wilt profiteren van je aankoop. Veel mensen kiezen er trouwens ook gewoon voor om een oudere telefoon te blijven gebruiken. En dat scheelt! Ter vergelijking: een sim only abonnement kan je gemakkelijk voor onder de 10 euro per maand krijgen. Zelfde soort abonnementen met de nieuwste iPhone kosten je al snel zo’n 50 euro.

Flexibiliteit en vrijheid

In de maandelijkse betaling van jouw abonnement zitten tevens de kosten van je toestel. Niet gek dus, dat de kosten elke maand wat hoger uitvallen! Met een sim only zet je simpelweg je simkaartje in je nieuwe toestel wanneer jij daar behoefte aan hebt. Zo hoef jij niet meteen een nieuwe telefoon aan te schaffen voor je abonnement, en kan je altijd wisselen. Hoef je ook niet te kiezen uit de telefoons die door de provider worden aangeboden. Sommige providers bieden daarnaast maandelijks opzegbare abonnementen aan. Hierdoor zou jij in theorie elke maand kunnen stoppen met je abonnement of kunnen wisselen, zonder opzegboetes. Handig!

Bovendien kan jij je bundel gewoon lekker zelf samenstellen. Klinkt als veel werk, is het niet. Veel mensen kiezen uit gemak voor een abonnement, maar maken daarbij vaak te weinig (of juist te veel) gebruik van bepaalde features. Eeuwig zonde! Als jij veel belt, gooi je met je sim only abonnement simpelweg je belminuten omhoog. Altijd online willen zijn? Dan kies je toch gewoon voor onbeperkt internet? Niet alle providers staan tussentijdse wisselingen toe. Gelukkig weet jij, voordat je een abonnement afsluit, vaak al wel hoe jouw telefoongebruik eruit ziet. 

Nieuw in Amsterdam? Zo schrijf je je in bij de gemeente

Leningvrij

Dit voordeel valt misschien wel een beetje onder de kostenbesparing, maar verdient tóch een eigen kopje. Wanneer je een abonnement afsluit met een toestel van boven de 250 euro, krijg jij een BKR-registratie. Je telefoonbetaling wordt hierdoor een maandelijks af te lossen lening. Deze heeft op zijn beurt weer invloed op een hypotheekaanvraag en andere financiële kwesties. En dat is alleen maar onhandig! Heel veel Nederlanders kiezen ervoor om hun abonnement met toestel in te ruilen voor een sim only. Met een sim only abonnement blijf je eigenlijk altijd onder de registratiegrens, sinds je niet voor een toestel betaald. Zo hoef je je dus ook geen zorgen te maken over een BKR-registratie. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.