Skip to main content

De ultieme borrelplank voor de zomer

Nu we richting de zomer gaan, kom je bijna niet meer onder de borrels uit! Het is natuurlijk optimaal genieten als je allemaal lekkere hapjes, een goed gezelschap en heerlijk flesje wijn in huis haalt. Weet je soms even niet meer wat voor zomerse hapjes je kan serveren tijdens zo’n borrel? Check hier de ultieme borrelplanken voor de zomer!

Kaasplankje

Voor alle kaasliefhebbers is het altijd een feest als er een kaasplank op tafel komt. Heerlijk met een toastje of stokbroodje. Brie, camembert of gewoon blokjes jonge of oude kaas kent iedereen wel. Het is misschien ook leuk om wat andere kaasjes te proberen. Je kunt bijvoorbeeld een borrelplank maken met gorgonzola, roquefort of een andere blauwe kaas. Zorg voor een lekker wijntje of passend biertje en de borrel kan beginnen. Het kaasplankje zou je ook een keer kunnen klaarmaken na het eten, in restaurants wordt dit vaak als dessert verkocht.

Borrelplank maken met tapas

Hou jij er juist van om verschillende gerechtjes klaar te maken voor bij de borrel? Bij tapas, zit er altijd voor iedereen wel iets lekkers tussen. Serveer bijvoorbeeld chorizoworstjes, parmaham met meloen, olijven en toastjes met wat smeersels op een gezellige borrelplank. Naast koude hapjes is het misschien ook leuk om te zorgen voor wat kaas- of groentekroketjes, een warm visgerechtje zoals garnalen in knoflookolie en voor de vleesliefhebbers een spiesje met ossenhaas of varkenshaas. Lekkere zomerse hapjes voor de ultieme borrelplank, toch?

Bittergarnituur

Wil jij gemakkelijk en snel een borrelplank met lekkere hapjes fixen? Met bittergarnituur maak je altijd iedereen blij! Tegen een goeie bitterbal of mini kaassoufflé zegt natuurlijk niemand 'nee'. Wil je de borrelplank nou nog net iets specialer maken? Zorg dan voor wat extra blokjes kaas, smaakvolle worstjes of broodjes. Groente en fruit zoals tomaatjes, komkommer of een trosje druiven is ook altijd een leuke toevoeging aan de ultieme borrelplank voor de zomer!

Wil jij tijdens de borrel de show stelen met zelfgemaakte cocktails in plaats van een standaard biertje of wijntje? Check dan hier 4x de lekkerste cocktail recepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.