Skip to main content

De tien beste apps voor studenten

In deze moderne wereld kunnen we niet meer zonder onze smartphone. De meeste studenten zullen apps als Facebook, Instagram en Snapchat wel op hun telefoon hebben, maar er zijn natuurlijk ook apps die écht nut hebben. Wij hebben de beste apps voor studenten op een rijtje.

Deze apps hebben wij op onze telefoons staan en vonden wij erg handig, dus we hopen dat jij er ook iets aan hebt!

Things 3 - taken managen

Is je hoofd een chaos? Things 3 is de beste takenmanager ooit. Verzamel je gedachten, organiseer, plan je tijd, haal het beste uit je dag en stel je eigen werkritme samen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Wie betaalt wat - kosten met vrienden delen

We zijn studenten en Nederlanders, dus de kans is groot dat de restaurantrekening aan het einde gesplit moet worden. Met de Wie betaalt wat app registreer je precies wie wat betaalt en wanneer. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Moet ik rennen? - OV aansluitingen overzicht 

Niet is zo vervelend als op nippertje je aansluiting missen. Niemand houdt van rennen, maar soms moet het nu eenmaal. Studenten ontwikkelden een app waarin je je traject invoert en de app berekent vervolgens hoeveel tijd je hebt om je aansluiting te halen en of je moet rennen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

STUDIS app - studentenkortingen

Studentenkorting is een van de mooie dingen van het leven. Hoe makkelijk zou het zijn als je precies wist waar je wat kunt scoren? Nou dat kan dus. Met de STUDIS app kun je bedrijven opzoeken met hun aanbiedingen. Via een link in de app brengt je navigatie je erheen. Je kunt in de buurt zoeken of in steden en je kunt filteren op categorie. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Socrative - effectief en ontspannen leren

Socrative laat je leren op een effectieve en ontspannen manier. Je kunt zelf quizzen ontwerpen om jezelf te testen en een woordweb maken. Roep de hulp van studiegenoten in als iets niet lukt, want iedereen kan via de app direct antwoorden. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Evernote - aantekeningen overzicht

Evernote is dé app om al je aantekeningen te ordenen. Je synchroniseert ze makkelijk op al je apparaten en je kunt ook nog eens presentaties maken met de app. Onmisbaar voor elke student. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Alarmy - de meest irritante wekker

Kun jij ’s ochtends slecht je bed uit? Alarmy is de meest irritante wekker ooit, maar hij werkt wel. Je registreert een plek waar je het alarm af wilt zetten en wanneer het alarm afgaat moet je naar de geregistreerde plek gaan en daar een foto maken. Dat kan dus de badkamer of keuken zijn. Dan ben je er tenminste wel meteen uit! De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Pocket - artikelen en verhalen opslaan en delen

Pocket is een app waarin je artikelen en verhalen die je interessant vindt op kunt slaan voor later. Dit beperkt je afleiding. Je kunt de artikelen ook delen met anderen. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Photomath - oplossingen voor lastige sommen

Een app die sommen voor je oplost klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Met Photomath maak je een foto van de som en hij rekent hem voor je uit, mét uitleg. Ideaal! De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Forrest - niet meer worden afgeleid door social media

Ben je snel afgeleid door social media op je telefoon? Dan is Forrest wellicht wat voor jou. Je plant een zaadje en dat zaadje gaat zich ontwikkelen tot een boom. Maar, als je de verleiding niet kunt weerstaan om de app af te sluiten en op Facebook te kijken, dan gaat je boom dood. Het gevoel om wat te bereiken en verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat gebruikers zonder moeite van hun telefoon afblijven. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

De juiste telefoon voor de apps?

Allemaal leuke apps, maar werkt jouw telefoon nog wel lekker mee? Als je binnenkort een nieuwe telefoon wilt/mag uitzoeken, dan is het de moeite waard om ook eens te kijken waar je dat het beste kunt doen. Via een online telefoon vergelijker kun je goed kijken wat bij jou past?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.