Skip to main content

De perfecte bijbaan als je een studie op het gebied van zorg volgt!

Steeds meer studenten kiezen voor een studie in de richting van zorg. Dat is een fijn idee, want de zorg kan wel een paar extra handen gebruiken. Ben jij nou één van die vele studenten die een studie volgt in de richting van zorg zoals verpleegkunde, geneeskunde of psychologie? Dan kan je vast wel een bijbaan gebruiken waar je goed verdient, ervaring in de zorg opdoet én waar je een goed gevoel aan overhoudt! Hieronder lees je meer over de perfecte bijbaan voor studenten in re richting van zorg!

Thuiszorg

De Thuiszorg Student biedt comfortdiensten voor ouderen die enige vorm van thuiszorg nodig hebben. Het gaat om lichte zorg waarbij je wordt gekoppeld aan ouderen met aanvullende zorgwensen. Het aanbod van de zorg is breed en flexibel en kan variëren van thuiszorg bij dementie tot huishoudelijke hulp. Denk aan het doen van boodschappen voor een oudere, gezellig samen een kopje koffie drinken, een fijne wandeling maken door het bos of gewoon puur gezelschap houden in huis. Je wordt als student gematcht met een oudere die bij jou past en andersom. Zo zijn jullie allebei bij elkaar op je gemak en is er ruimte voor het groeien van een connectie. Via deze weg bied je een oplossing tegen eenzaamheid én help je ouderen hun minder leuke dagen toch een stukje fijner te maken.

Een bijbaan voor jou?

Niet iedereen is geknipt voor een (bij)baan in de zorg en al helemaal niet als er veel sociale aspecten bij komen kijken zoals bij ouderenhulp. Ben jij wel iemand die houdt van sociaal contact en vind je het alleen maar leuk om met ouderen te werken? Dan is een bijbaan in de zorg zeker wat voor jou. Naast sociale skills studeer je geneeskunde, verpleegkunde of volg je een andere zorg gerelateerde opleiding. Je bent minimaal 19 jaar en komt uit de buurt van Amsterdam. Je bent een enthousiast persoon, je voelt je betrokken bij ouderen en je staat dan ook minimaal 2 uur per week voor ze klaar. Herken jij jezelf hierin? Aarzel dan niet en schrijf je direct in als thuiszorg student!

Een maatschappelijke bijdrage

Een bijbaan in de zorg is niet alleen leuk omdat het matcht met je interesses, maar ook omdat het maatschappelijke relevantie heeft. Het werken in de zorg brengt veel druk met zich mee, want zorg is iedere dag en overal en altijd nodig. Door je in te schrijven als thuiszorg student, verlicht je de lasten en druk van andere mantelzorgers. Je draagt op deze manier een steentje bij aan de maatschappij. Ook door te werken met eenzame ouderen help je hen om weer een fijn plekje te vinden binnen de maatschappij en hun eenzame dagen weg te nemen. Deze bijbaan geeft je dus ook nog eens heel veel voldoening!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.