Skip to main content

De oplossing voor studenten: auto delen in Amsterdam!

Wie droomt er niet van: een eigen autootje voor de deur. Zeker in deze tijd is het heerlijk om een auto te hebben. Zo ben je net iets minder beperkt in wat je kunt ondernemen. Helaas brengt een auto veel kosten met zich mee. Niet alleen de aanschafkosten, maar ook parkeren, verzekeringen en brandstof zijn prijzig. Gelukkig is er een oplossing: een deelauto! In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten.

Waarom een deelauto?

Een eigen auto kost veel geld en dat hebben wij studenten vaak niet. En buiten dat, waar kun je hem in vredesnaam parkeren in Amsterdam? Grote kans dat er bij jou voor de deur geen plek is, er geen vergunningen meer worden verstrekt of dat het megaduur is. Hartstikke onhandig dus, maar het is wel ideaal als je een auto tot je beschikking hebt! Een deelauto heeft de voordelen van een auto bezitten, maar niet de nadelen. Zo betaal je geen dure aanschafkosten en verzekeringen, maar heb je wel de luxe en vrijheid! Een auto huren in Amsterdam is dus dé oplossing voor studenten die een auto nodig hebben, maar geen eigen auto kunnen of willen aanschaffen! Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Want je kunt auto's huren die anders stil zouden staan. Een auto uit je buurt huren is financieel ook een stuk aantrekkelijker. Dit is namelijk 30% tot 50% goedkoper dan wanneer je huurt bij een reguliere verhuurmaatschappij én je doet je buurtgenoot een plezier!

Zo werkt het

Een auto huren gaat supermakkelijk en snel. Bij SnappCar kun je online zoeken op auto’s. Dit kun je doen op afstand, prijs of soort auto. Er zijn allerlei filters die je kunt gebruiken om jouw favoriete auto te vinden. Vervolgens kies je een dag en tijd om de auto te reserveren. Even wachten op een reactie van de verhuurder en dat is het! Makkelijk toch?

Tips

Voordat je een auto wil reserveren, bekijk dan eerst even de reviews! Het is goed om te lezen hoe anderen de auto en het contact met de verhuurder hebben ervaren. Dit kan jou helpen om de juiste keuze te maken en teleurstellingen te voorkomen. Check voordat je de auto instapt ook even of er ergens een deuk of kras zit. Dit voorkomt misverstanden. En als laatste: pas op de flitspalen en vergeet je rijbewijs niet! ;)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.