Skip to main content

De open dagen komen eraan!

Binnenkort komen de open dagen van de Amsterdamse universiteiten en hogescholen er weer aan. Het perfecte moment om meer te weten te komen over welke studie je zou willen doen volgend jaar. Maar hoe bereid je je bezoek het beste voor?

Wanneer zijn de open dagen?

De open dagen vallen dit jaar in het weekend van 2 november. Op vrijdagavond kan je bij de Vrije Universiteit al terecht. Voor meer informatie en het programma raad ik je aan om hun eigen website te raadplegen. Op zaterdag organiseert deze universiteit namelijk nog een tweede infomoment, tegelijkertijd met de open dag van de Hogeschool van Amsterdam. Plan je bezoek dus van tevoren als je van plan bent om naar beide scholen te gaan.

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrijdag 1 november 2019 van 15.00 – 20.30 uur

Zaterdag 2 november 2019 van 09.00 – 16.30 uur

Hogeschool van Amsterdam

Zaterdag 2 november 2019 van 10.00 - 14.00 uur

De voorbereiding

Je kan thuis al wat informatie opzoeken over de studies waar je in geïnteresseerd bent. Als je hier vragen over hebt kan je deze tijdens de open dag stellen op de informatiemarkt. Ik raad je aan om veel te vragen aan de studenten die aanwezig zijn. Zij geven je eerlijk antwoord over de studielast, de voor- en nadelen van de studie en andere studiegerelateerde vragen. De presentaties van de docenten zijn informatief, maar vaak ook een verkooppraatje.

Op de informatiemarkt is ook informatie te vinden over hoe je een geschikte kamer vindt in Amsterdam, welke studieverenigingen verbonden zijn aan elke faculteit en er is meestal ook een algemene rondleiding door het gebouw. Wil je dat nu al weten? Wij hebben ook alle informatie over hoe je een kamer vindtwelke studieverenigingen er zijn en nog veel meer

Neem iemand mee

Een open dag wordt gezelliger als je iemand meeneemt. Dat kan een familielid zijn of een vriend die ook gaat studeren volgend jaar. Op die manier kan je samen de universiteit of hogeschool ontdekken. Misschien komt de ander met vragen die jij niet zo snel bedacht had en vul je elkaar dus aan.

Ik wens je veel succes bij het vinden van je toekomstige studie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.