Skip to main content

De leukste zomerse plekjes van Nederland

Blijf jij deze zomer gewoon in Nederland? Geen probleem! Nederland heeft namelijk ook prachtige plekjes die jij kan bezoeken. In deze blog vertellen we meer over deze perfecte zomerse plekjes van ons land.

Tulpenvelden Hillegom

Ben je een liefhebber van bollenvelden? Bezoek dan het dorpje Hillegom. Dit dorp heeft een rijke geschiedenis, maar is vooral bekend om zijn kleurrijke tulpenvelden. Perfect dus voor een fiets- of wandeltocht! In het dorp worden ook veel ambachtelijke producten gemaakt. Daarnaast kan je in Hillegom andere leuke activiteiten doen, zoals: skiën in de indoorskibaan, het Fordmuseum bezoeken of shoppen in het winkelcentrum. Wil je een bezoekje aan Hillegom brengen? Je bereikt het gemakkelijk met het ov!

De molens van Kinderdijk

Kinderdijk is een bijzonder dorp in Zuid-Holland. Je vindt hier namelijk negentien molens die een grote impact hebben gehad op het watermanagement van Nederland. In Kinderdijk staan de molens van de Overwaard, molens van de Nederwaard, de molen van polder Blokweer en de molens van polder Lekkerland. Naast de molens vind je ook gemalen in Kinderdijk. Deze gemalen helpen de molens het stijgende water uit de polders te malen. Je kan in Kinderdijk onder andere fietsen, wandelen en een rondvaart maken. Op de website vind je meer informatie over bijvoorbeeld tickets en toegangsprijzen.

Veluwe

Ben je gek op de natuur? Bezoek dan de Veluwe! Je vindt hier onder andere mooie bossen, uitgestrekte heidevelden en stromende beekjes. De Veluwe heeft veel musea. Onder andere op het gebied van: moderne kunst, speelgoed, oorlog en Vincent van Gogh. Vind je deze culturele activiteiten een beetje boring? No problemo! Je kunt ook lekker actief bezig zijn in de Veluwe. De Veluwe is bijvoorbeeld perfect voor wandelingen, watersporten en klimmen. En… sinds mei dit jaar hebben ze ook een nieuw fietsroutenetwerk.

Stranden: Scheveningen, Kijkduin en Bloemendaal aan Zee

Nederland heeft natuurlijk ook mooie stranden. Scheveningen zit in Den Haag en je kan hier makkelijk met het openbaar vervoer naartoe. Je vindt hier hippe strandtentjes en je kan ook een bezoek brengen aan de Pier. Op de Pier kan je namelijk een ritje maken in het reuzenrad, in de zipline of bungeejumpen. Meer weten over Scheveningen? Check dan deze blog!

Kijkduin, in Den Haag, staat ook wel bekend als ‘Pokémon hoofdstad’ van Nederland. Maar… Je kan hier meer leuke dingen doen dan alleen maar Pokémons vangen. Kijkduin is kleiner dan Scheveningen, maar ook hier zijn veel leuke restaurants en terrassen. Hier kan je ook lekker uitwaaien en een wandeling of fietstocht maken.

Bloemendaal aan Zee, in Noord-Holland, is een zeer populaire badplaats. Het is omringd met natuurgebied, maar is vooral bekend van de toffe feesten. Net als andere badplaatsen heeft Bloemendaal aan Zee leuke restaurants en terrassen, maar ook hele hippe beachclubs.

Wijngaarden

Houd je wel van een lekker wijntje? Dan móet je echt een wijngaard bezoeken! Deze activiteit is ook nog eens heel geschikt om met een groepje vriendinnen of vrienden te doen… en ook nog is heel origineel! Je kan bij de meeste wijngaarden een rondleiding en proeverij boeken. Je kan voor meer informatie op de website van de desbetreffende wijngaard kijken. In Brabant heb je bijvoorbeeld Hof van Baarle, in Maastricht Apostelhoeve en in Amstelveen kan je een bezoekje brengen aan de Amsteltuin.

Je hoeft dus niet te balen als je niet naar het buitenland gaat. Want je kan genoeg leuke dingen doen in Nederland. Bezoek je een van deze zomerse plekjes? Laat ons dan weten hoe het was!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.