Skip to main content

De leukste vintage kledingwinkels in Amsterdam

Amsterdam heeft een heleboel tweedehands kledingwinkels, maar de ene is net wat leuker dan de andere. In deze blog vertel ik je welke vintage kledingwinkels in Amsterdam echt een bezoekje waard zijn!

Marbles Vintage

In de Pijp zitten verschillende tweedehandswinkels. Een daarvan is Marbles Vintage. De winkel bestaat uit twee verdiepingen en heeft ongelooflijk veel kleding. Van verschillende kleuren jeansbroeken tot leren jasjes en van fleurige zomerjurkjes tot sneakers. De winkel is netjes geordend, waardoor de moed je niet in de schoenen zakt wanneer je de winkel binnenloopt. De eigenares is altijd aanwezig en helpt je bij het passen en het vinden van een goeie maat. De kans is dus groot dat je geslaagd de winkel uitloopt.

Adres: Ferdinand Bolstraat 28 (de Pijp)

Rataplan

Als je echt goedkoop wil shoppen, kan je terecht bij Rataplan. Deze kringloop heeft verschillende locaties verspreid door Amsterdam. Zo is er voor iedereen wel eentje min of meer in de buurt. Voor slechts een paar euro kan je hier goed je slag slaan. Een nadeel is dat het aanbod hier vaak wat minder groot is dan bij tweedehandswinkels die alleen bedoeld zijn voor kleding. Maar Rataplan is zeker de moeite waard om een keer goed rond te snuffelen. Zo is het ook leuk om bij de andere afdelingen te kijken en wie weet ga je met een mooi meubelstuk of servies naar huis!

Adres: Van Slingelandtstraat 39 (Staatsliedenbuurt), Willem Roelofsstraat 2 (West), Weesperstraat 140 (Diemen)

Weekday Flea Markets

Oké, dit is niet echt een vintage kledingwinkel. Maar eens in de zoveel tijd organiseert de winkel Weekday een flea market. Dit houdt in dat verschillende mensen hun eigen standje in de winkel hebben, waar ze hun eigen kleding verkopen voor een paar euro. Zie het als een soort rommelmarkt in een kledingwinkel. De flea markets worden altijd ruim van tevoren aangekondigd op de social media van Weekday. Je kan zelf ook een standje aanvragen of zelf langsgaan om rond te snuffelen! Weekday heeft twee winkels in Amsterdam waar ze de flea markets organiseren. Ik raad je aan om vooral langs te gaan bij hun winkel in de Pijp, aangezien deze minder druk is en je dus relaxt kan shoppen.

Adres: Gerard Doustraat 69 (de Pijp), Rokin 84 (centrum)

Ben je hongerig geworden na al het shoppen? In mijn blog 3 restaurants, 3 prijscategorieën geef ik je tips om een lekker hapje te eten in Amsterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.